Na 22 mjesta u Karlovačkoj županiji počela obnova cesta oštećenih potresom

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Radnici devet građevinskih tvrtki u ponedjeljak su na 22 mjesta počeli obnavljati ceste oštećene u potresu u Karlovačkoj županiji, a prošlog su se tjedna izvođači ugovorom obvezali da će radove vrijedne 11.3 milijuna eura završiti do kraja lipnja.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Karlovačke županije Darko Bebić rok je ocijenio “izazovnim” jer je riječ o novcu iz Fonda solidarnosti Europske unije za koji je rok do kraja lipnja ove godine. Istaknuo je kako vjeruje da će se u skladu sa zadanim ciljevima i planovima sve realizirati jer tvrtke koje su prihvatile taj posao smatra "dovoljno odgovornima za poštovanje rokova".

Pravnica Županijske uprave za ceste zadužena za europske i druge projekte Nataša Rahela Borovček rekla je za Hinu da se ovih dana u svim dijelovima županije počelo gotovo istodobno raditi na ukupno 30 kilometara cesta u Slunju, Ogulinu, Dugoj Resi i Ozlju te u šest općina - Lasinji, Cetingradu, Vojniću, Krnjaku, Netretiću i Generalskom Stolu.

“Nije se u potresu nigdje u županiji dogodio veliki ispad na cestama, ali je na više od dvadeset mjesta došlo do oštećenja kolnika, što treba sanirati, kao i klizišta, a na nekoliko je mjesta potrebno vratiti i učvrstiti odbojne ograde koje su se u potresu pomaknule”, rekla je Borovček.

Županica Martina Furdek-Hajdin rekla je u vezi s prijavom projekata Karlovačke županije Fondu solidarnosti da tu priliku nisu htjeli propustiti bez obzira na kratke rokove. Izvođačima je poručila kako vjeruje da imaju ljudske i materijalne resurse da "saniraju te ceste unatoč velikom broju otvorenih gradilišta na kojima već rade". 

U Zagrebu je tvrtka Županijske uprave za ceste 23. prošlog mjeseca s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture potpisala ugovor o dodjeli nepovratnih financijskih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije u vrijednosti od 11.3 milijuna eura.

Pročitajte više