Na aerodromu u Sydneyju uhićena Amerikanka, u kovčegu imala pozlaćeni pištolj

Foto: ABF

Australska policija je na aerodromu u Sydneyju pronašla pozlaćeni pištolj u kovčegu putnice iz SAD-a. Amerikanka koja je letjela iz Los Angelesa nije imala dozvolu za vatreno oružje, priopćila je Australska granična policija (ABF). Mogla bi dobiti i do 10 godina zatvora.

"Ponovno vidimo koliko su časnici ABF-a dobri u pronalasku ilegalnih i vrlo opasnih predmeta i sprječavanju njihovog unošenja u Australiju", rekao je zapovjednik ABF-a Justin Bathurst.

28-godišnja žena je optužena i jučer se pojavila pred lokalnim sudom, gdje joj je određena jamčevina. Prijeti joj poništenje vize i protjerivanje iz Australije, piše CNN.

Zrakoplovni putnici na domaćim letovima u SAD-u mogu putovati s vatrenim oružjem ako nije napunjeno i da se, zatvoreno u tvrdi spremnik, nalazi u prtljažnom prostoru zrakoplova. Putnici također moraju predstavnike zrakoplovnih kompanija tijekom check-ina upozoriti da prenose oružje.

Nasuprot tome, Australija ima vrlo stroge zakone o vatrenom oružju koji su izglasani nakon masakra u Tasmaniji kada je 1996. godine napadač ubio 35 ljudi.

Nakon napada, sve automatsko i poluautomatsko oružje je zabranjeno, a od vlasnika je prisilno otkupljeno oko 600.000 komada oružja.

Pročitajte više