Na Bajakovu najveća zapljena heroina u Hrvatskoj od osamostaljenja

NA MEĐUNARODNOM cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo hrvatski carinici u suradnji s vukovarsko-srijemskim policajcima zaplijenili su u subotu 52 kilograma i 537 grama krijumčarenog heroina, što je najveća zapljena heroina u Hrvatskoj od osamostaljenja, istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare u Vinkovcima načelnik PU vukovarsko-srijemske Marijan Tomurad.

Dodao je da je droga pronađena u automobilu austrijskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 25-godišnji državljanin Srbije i Crne Gore albanske nacionalnosti. Riječ je o osobi već poznatoj u međunarodnoj razmjeni policijskih informacija, rekao je Tomurad.

Nakon uhićenja državljanin Srbije i Crne Gore prepraćen je u Istražni centar Županijskog suda u Vukovaru.

Po riječima načelnika Tomurada, na crnom tržištu gram heroina vrijedi oko 50 eura, a kolika je vrijednost zaplijenjene droge teško je procijeniti jer joj se još uvijek ispituje kvaliteta i kakvoća.

Dosadašnja kriminalistička obrada pokazala je kako je zaplijenjeni heroin trebao samo u tranzitu proći kroz Hrvatsku, a krajnje mu je odredište bio Zapad.

Pročelnik osječke Carinske uprave Petar Bošnjaković napomenuo je da je državljanin Srbije i Crne Gore heroin pokušao prokrijumčariti u posebno napravljenim bunkerima u automobilu, u kojima je policija pronašla 100 paketića heroina.

"Od količine heroina koju smo zaplijenili nastaje 1000 novih ovisnika, a dovoljna je za konzumaciju 10.000 ovisnika", procjenjuje Bošnjaković dodajući kako je 25-godišnji državljanin Srbije i Crne Gore postao sumnjiv zbog svoga ponašanja na graničnom prijelazu.

Na prijelazu Bajakovo 7. studenoga policija je zaplijenila 21,5 kilograma heroina.

Pročitajte više