NA BEOGRADSKOM SAJMU LOVA IZLAŽU I ČETIRI HRVATSKA LOVIŠTA

U organizaciji "Srbijašuma" i Lovačkog saveza Srbije na Beogradskom sajmu organiziran je Sajam lova na kojem je izloženo 600 trofeja divljači iz 15 zemalja među kojima i zlatni trofeji divljači iz četiri hrvatska lovišta.

Uz lovišta Hrvatskih šuma "Podunavlje-Podravlje" i "Mačkovac" sudjeluju i lovišta Garjenica i Biokovo, Lovnog gospodarstva Moslavina, Agrokora d.d. s ukupno 29 zlatnih trofeja jelena, divljih svinja, muflona, divokoza, srndaća.

Vojislav Janković, direktor Srbijašuma, rekao je u petak na konferenciji za novinare kako je ovo prvi Sajam lova i lovačkih trofeja koji se organizira nakon 50 godina u Beogradu. Dodao je kako Srbijašume mnogo ulažu i očekuju od lovnog turizma jer za to postoje pretpostavke i tradicija. U Srbiji je registrirano 98.000 lovaca.

Kao zajednički problem na konferenciji je istaknut veliki metilj koji je zahvatio jelensku divljač i koji se mora zajednički rješavati u hrvatskim i srpskim lovištima. Direktor Janković istaknuo je kako ima dogovor s direktorom Hrvatskih šuma Željkom Ledinskim da u suradnji s drugim zemljama okruženja gdje je također kod jelenske divljači prisutan veliki metilj izradi zajednički program suzbijanja te bolesti.

Predsjednik Lovačkog saveza Srbije Zoran Živojinović istaknuo je kako su baranjski jeleni najpoznatiji u svijetu. Dodao je kako je na razini koordinacije lovačkih saveza jugoistočne Europe dogovoreno potpisivanje sporazuma o međusobnoj suradnji. Izrada sporazuma je u tijeku i mogla bi biti verificirana do jeseni. Tada bi sporazum o suradnji trebali potpisati i lovački savezi Hrvatske i Srbije, kazao je Živojinović.

Uz Hrvatsku na Sajmu trofejne divljači sudjeluju između ostalih i Češka, Slovačka, Makedonija, Austrija, Mađarska, Rusija.

(Hina) vs sd



Pročitajte više