Na Cipru uhićen Crnogorac iz najpoznatije svjetske skupine kradljivaca dragulja "Pink Panther"

CIPARSKA policija uhitila je Crnogorca za kojeg se vjeruje da je pripadnik poznate balkanske skupine kradljivaca dragulja "Pink Panther", objavio je danas Interpol.

Rifat Hadžiahmetović uhićen je 18. ožujka dok je s krivotvorenom bugarskom putovnicom pokušao u zrakoplovnoj luci Larnaca ući na Cipar. Uhićen je jer se sumnja da je umiješan u pljačku koja se 2008. godine dogodila na Tenerifama, pišu svjetski mediji.

"Pink Panthera" oko 200, a većina je s prostora bivše Jugoslavija

Danas se pojavio na ciparskom sudu koji mu je produžio pritvor do 31. ožujka kada će se pojaviti na sudu zbog početka procesa za njegovo izručenje Španjolskoj. Dvojica "Pink Panthera" uhićena su početkom ožujka zbog pljačke nakita u Parizu vrijednog 300 tisuća eura. "Pink Panther" broji više od 200 članova, a većina članova je s područja bivše Jugoslavije. U deset godina, koliko otprilike grupa djeluje, izveli su više od 90 pljački uglavnom u gradovima za koje se smatra da su središta svjetskog glamura.

Vjeruje se kako su baš oni izveli najveći pljačku u povijesti kada su 2003. godine iz draguljarnice u belgijskom gradu Anversu ukrali nakit vrijedan 100 milijuna eura.Policije svijeta svako malo objave da su uhitili nekog od članova ove zloglasne i najorganiziranije skupine pljačkaša dragulja.

I.Kri.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više