Na granici pao kombi sa sumnjivim mesom za kebab, vjerojatno je poljsko

Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL, Screenshot

NA GRANICI Slovenije i Hrvatske danas je zaustavljen kombi sa sumnjivim mesom. 

Slovenac pokušao u Hrvatsku unijeti sumnjivo meso za kebab iz Poljske?

Vjerojatno se radi o mesu za kebab iz Poljske, a granična i carinska kontrola na njega je posumnjala jer nije imalo odgovarajuće deklaracije. Podsjetimo da se zaraženo meso za kebab iz Poljske nedavno pojavilo i u Hrvatskoj. 

Zbog svega je policija pozvala veterinarsku inspekciju koja bi trebala utvrditi o kakvom se mesu radi. Neslužbeno se doznaje i da je vozač kombija koji je meso pokušao prevesti u Hrvatsku slovenski državljanin.

"Možemo potvrditi događaj na graničnom prijelazu Harmica. Odmah je obaviještena veterinarska inspekcija koja će obaviti daljnje provjere. Meso je otkriveno u redovnoj kontroli, no zasad ne možemo potvrditi iz koje je zemlje meso. Policajci su utvrdili da se nešto ne poklapa s deklaracijama", rekli su za Index iz Policijske uprave zagrebačke. 

Istraga je u tijeku.

Kujundžić: Nema opasnosti za one koji su konzumirali zaraženo meso

Povodom informacije Sanitarne inspekcije da je prije službenog upozorenja u Hrvatskoj zaraženo poljsko meso distribuirano u 57 ugostiteljskih objekata, ministar zdravstva Milan Kujundžić danas je izjavio kako nema opasnosti za one koji su ga konzumirali s obzirom na to da se radi o mesu koje se prethodno mora termički obraditi.

Pročitajte više