HDZ na listu gurnuo Marka Milića i Alemku Markotić. Tu su i Petir, sin Blage Zadre...

Foto: Robert Ani, Igor Soban/PIXSELL.jpg

HDZ danas predstavlja izborni program i objavljuje tko je na njihovim izbornim listama. I prije nego što je počelo predstavljanje, koje je podosta kasnilo, procurila su imena s lista. 

Na listi u 1. izbornoj jedinici bit će Plenkovićev glasnogovornik Marko Milić.

HDZ-ova kandidatkinja na izborima bit će i Alemka Markotić, još uvijek aktualna ravnateljica Klinike za infektivne bolesti, koja je bila dio stožera u pandemiji. 

Na HDZ-ovim listama će biti i bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, umirovljeni general Josip Lucić, Marijana Petir i Tomislav Zadro, sin vukovarskog heroja Blage Zadre. 

Tko je Alemka Markotić

Alemka Markotić je, dok je bila članica korona-stožera, majku cijepila preko reda. One koji ne poštuju mjere nazivala je bioteroristima, a sama je usred pandemije išla na mise. Kad je naš novinar na presicama stožera ustrajao na pitanjima zašto je kao mjera uvedena neradna nedjelja i kako je odabran baš taj dan u tjednu, nakon presice ga je prozvala da mu nije stalo do blagajnica. 

Markotić je još prije pandemije i tijekom nje na društvenim mrežama pokazivala sklonosti prema HDZ-u i Kolindi Grabar Kitarović. 

HDZ joj je osigurao i nagradu Zagrepčanka godine i novčani iznos od 50.000 kuna (oko 6 i pol tisuća eura).

Milić najpoznatiji po porukama o zapošljavanju svog prijatelja

Glasnogovornik vlade Marko Milić je, pak, vjerojatno najpoznatiji po porukama o zapošljavanju svog prijatelja Nike Dujmovića. Milić je tadašnjem šefu Hrvatskih šuma Krunoslavu Jakupčiću 30. rujna 2019. godine poslao poruku u kojoj je bilo samo ime i prezime njegovog prijatelja - Niko Dujmović. 

Jakupčić mu je odgovorio: "Raditi će, do godinu dana na određeno – takva je praksa u HŠ-u, a onda ćemo ga primiti na neodređeno. Čuo sam da je dobar LP." Milić mu odgovara: "Hvala ti Kruno puno." Jakupčić na to uzvraća: "Nema na čemu."

Niki Dujmoviću to je bio posljednji dan pripravničkog staža, koji je godinu dana odrađivao u Upravi šuma u Buzetu. Samo dan poslije Milićeve poruke Dujmović je već bio u rodnom gradu na radnom mjestu tehnologa urbanog šumarstva u Upravi šuma podružnice Zagreb.

Inače, Alemka Markotić je već druga osoba iz zdravstvenog sektora i članica stožera koju je HDZ ubacio na svoje izborne liste. Isto je prije četiri godine napravio s Majom Grbom-Bujević, koja je i ušla u sabor. 

Pročitajte više