Na HDZ-ovoj listi za 8. izbornu jedinicu - prvi Červar

KANDIDATI s HDZ-ove liste za osmu izbornu jedinicu predstavili su danas u Pazinu svoj izborni program i listu na kojoj je prvi Lino Červar iz Umaga.

Odgovarajući na pitanje novinara znači li to da je vodeće mjesto na listi prepušteno sportašu, odnosno rukometnom treneru Lini Červaru dokaz da su političari u osmoj izbornoj jedinici loše radili, Nevio Šetić, treći na listi, naglasio je da im je čast biti iza osobe koja je sa svojim timom ostvarila svjetski uspjeh.

"Osobno se nadam saborskom mandatu iako smo svi dio pobjedničkog tima u kojem će biti mjesta za sve HDZ-ovce koji žele raditi za dobrobit svoje zemlje", kazao Nevio Šetić.

Predsjednik istarskog HDZ-a Mario Glavaš, četvrti na listi, ustvrdio je da imaju kvalitetne i kompetentne ljude, program, motivaciju i spremnost za obnašanje vlasti.

Šetić je, predstavljajući HDZ-ovu jamstvenu karticu kojom stranka građanima jamči smanjenje poreza, gospodarski rast, rast zaposlenosti i standarda te članstvo u EU i NATO-u, istaknuo kako "to nisu samo obećanja već sinteza izbornog programa na kojemu su timovi HDZ-a radili dvije godine s ciljem da odgovorno i poduzetno zemlju izvuku iz sadašnje situacije".

Dodao je kako vlast mora biti uz narod, a država servis građana, izdvajajući pritom kao glavne zadaće buduće vlade porast BDP-a, povećanje izvoza te porast zaposlenosti i životnog standarda.

Pročitajte više