Na Krku poginulo dijete, palo je s gradskih zidina

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

U GRADU Krku je jučer oko 19 sati 11-godišnji dječak pao s gradskih zidina na oštre stijene na nepristupačnom dijelu obale. U padu je teško ozlijeđen.

Iz PU primorsko-goranske kažu da se radi o češkom državljaninu.

Dijete su, nakon što je izvučeno sa stijenja, preuzeli djelatnici Hitne pomoći. Reanimirano je i prevezeno u KBC Rijeka.

 

U bolnici podleglo ozljedama

"Dijete je u noći, oko 3 sata, u bolnici podleglo ozljedama", potvrdila je za Dnevnik.hr glasnogovornica PU primorsko-goranske Svemirka Miočić.

Zidine s kojih je dijete palo su jedan od najposjećenijih i najpopularnijih vidikovaca, koji posjetitelji Krka obilaze tijekom cijele godine.

Po padu mališana na stijenje nastala je strka, rekli su očevici tragedije za Novi list, tim više što se do nesretnika nije moglo prići kopnenim putem.

Djetetu pomogao Krčanin s barkom

U pomoć djetetu brzo je svojom barkom priskočio jedan Krčan koji se ondje slučajno zatekao i koji je, i prije no što su se do djeteta uspjeli probiti krčki vatrogasci, unesrećeno dijete prebacio na svoje plovilo, a potom i do tek nekoliko desetaka metara od mjesta nesreće udaljenog lokaliteta Šotobaterije, gdje su teško ozlijeđenog mališana preuzeli brzo pristigli medicinari, djelatnici krčke ispostave Službe hitne medicinske pomoći PGŽ-a.

Pokušaji reanimacije mališana, doznaje neslužbeno Novi list, trajali su sve do njegova prihvata u riječkoj bolnici, međutim, dječak je naposljetku u riječkoj kliničkoj bolnici ipak podlegao ozljedama koje su, zbog pada na oštro stijenje s visine od oko deset metara, očito bile preteške.

Iako nisu česte, nesreće poput ove povremeno se znaju dogoditi, čemu kumuje i činjenica da, posebice u spomenutom parku, javni parkovni prostor od opasnog ruba provalije i stjenovite obale u njenom podnožju dijeli tek poprilično razmjerno nizak kameni zidić.

Pročitajte više