Na Kvarneru ulovljena 32 plovila u zabranjenom glisiranju, sve su vozili stranci

Ilustracija: PIXSELL

POLICIJA je u proteklih tjedan dana na kvarnerskom području zatekla posade 32 plovila, kojima su u nedozvoljenu glisiranju na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale upravljali strani nautičari.

Nijemci, Slovenci, Austrijanci, Poljaci, Česi...

Policijske posade su kod otoka Krka i Raba te kod Crikvenice i Jadranova u nedopuštenom glisiranju zatekle plovila kojima je upravljalo deset državljana Njemačke, sedam Slovenije, pet Austrije, tri Poljske, dva državljana Češke te po jedan državljanin Belgije, Bosne i Hercegovine, Danske, Slovačke i Švicarske. Svima su, zbog počinjenih prekršaja prema odredbama Pomorskog zakonika, izrečene novčane kazne.

Pomorska policija tijekom ljetnog razdoblja poduzima pojačane mjere nadzore prometa na moru, s ciljem sprječavanja mogućih nesreća, stradavanja kupača i ronioca te povećanja opće sigurnosti na moru. Iz policije su još jednom pozvali nautičare, ronioce i kupače na oprez, poštivanje pravila i propisa te na odgovorno ponašanje dok su u moru, kako ne bi došlo do neželjenih nesreća, posebice nesreća s najtežim posljedicama.

Pročitajte više