Na mjestu gdje je Jure Radić pripremao vijadukt odlomila se stijena i pala na obiteljsku kuću

VELIKA gromada stijene odlomila se s mjesta gdje su rađeni građevinski radovi na pristupnoj cesti za buduće autocestu prema Dubrovniku, te je "uletjela" u obiteljski dom Nika Musladina u selu Ljubač u Dubrovačkom primorju.

> Mještani sela Ljubač u strahu jer im Jure Radić iznad glava želi sagraditi vijadukt

Na svu sreću, unatoč tome što je pričinjena velika materijalna šteta nitko nije stradao, a samo puka sreća spasila je sedmeročlanu obitelj Musladin. Oko 14 sati kada je stijena pala nikoga nije bilo u kući, no mještani su zgroženi jer već mjesecima upozoravaju da će se dogoditi ono što se upravo dogodilo danas! Štoviše, gromada je oštetila krov još jedne kuće, kao i nekoliko gospodarstvenih objekata.

Mještani Ljubača mjesecima se bore protiv neimara Jure Radića i njegova IGH-a koji baš iznad sela žele izgraditi ni manje ni više nego vijadukt. Na sve moguće adrese odaslana je i službena inicijativa da se promjeni trasa buduće autoceste prema Dubrovniku, međutim svaki posjet uredima kao i upiti inspekcijama i pravnim službama Hrvatske nalikuje tek na još jedan juriš na vjetrenjače.

Stope budućeg vijadukta su zbog ogromnog nagiba terena puno bliže prvim kućama i predstavljaju pravu opasnost, a čini se kako su puno bliže i od zakonskih 250 metara. Da bi tragedija bila i veća stijena se odlomila na mjestu gdje su se odvijali pripremni radovi,a koje su mještani sami nedavno zaustavili jer su se odvijali na privatnoj parceli. Naime, mještani su radove zaustavili iz straha da se ne dogodi ono što se dogodilo danas.

Službena izvješća o današnjem incidentu govore o tome da još uvijek nije poznato je li uzrok odronu obilna kiša ili se teren rastresao zbog radova na pristupnoj cesti.

Pročitajte više