"Na ovom će webu teći krv": Turci hakirali portal HRT-ovog web-dizajnera, plagijatora BBC-a

PULSKI web portal Giornal.hr u vlasništvu Elvisa Morine, koordinatora regionalnih postaja Hrvatskog radija, hakirali su danas turski hakeri, iz zasad nepoznatih razloga.

Iznad slike na kojoj se vidi veći broj mrtvačkih lijesova prekrivenih turskim zatavama stoji natpis: "A kako su brzo oni zaboravljeni?", dok prijevod ostatka teksta glasi otprilike ovako:

"Na ovom webu, izdajnici domovine teći će krv. Dok su mučenici tamo prolijevali krv, ti se ovdje poigravaš. Kako brzo se zaboravlja Galipolje! Zašto je majka ove domovine dala toliko mučenika? Zar zato da bi ti tu i tamo mogao prodavati njenu zemlju neprijateljima? U mojoj krvi je crvenilo, na mojoj zastavi je crvenilo, moja čast su mjesec i zvijezda, naša zemlja, naša domovina. Naši su mučenici dali život za moju sreću".

Morina je nedavno izazvao medijsku pozornost "uređivanjem" web portala HRT-a koji je prema mišljenju web-dizajnera plagijat BBC-ovog portala.

>Dno dna: HRT-ovci unajmili klince da im za siću naprave "hrvatski BBC"?

>HRT-ova nova web stranica besramni plagijat bbc.co.uk

>Dizajneri složni: HRT je pokrao BBC, i to loše

> HRT-ova nova web stranica besramni plagijat bbc.co.uk

Elvis Morina je bio i suvlasnik pulske radio postaje Radio Maestral, glavni urednik BBC-a za Hrvatsku s kojima po neslužbenim izvorima još uvijek vodi sudski spor, a koji je napustio iz, za širu javnost, "misterioznih" razloga, napominje Regional.

A.B.
Foto: Giornal.hr

Pročitajte više