Na pitanje o bogatstvu Šuica kukala kako je teško biti pomorski kapetan

Foto: Hina

PRED Odborom za ustavna pitanja Europskog parlamenta u Strasbourgu u 18:37 počelo je saslušanje Dubravke Šuice koje je trajalo do 21:17.

U tri sata članovi Odbora Šuici su postavljali uglavnom nezanimljiva pitanja, a jednaki su bili i njeni odgovori.

Samo jedno pitanje bilo je vezano uz porijeklo njene imovine, a Šuica je na njega odgovorila tako što je kazala da navodi u medijima nisu točni. Nije se potrudila dati argumentiraniji odgovor, ali na njenu sreću, nitko iz Odbora nije se potrudio inzistirati na argumentiranijem odgovoru.

Šuica je, u onih nekoliko rečenica u kojima se osvrnula na svoje veliko bogatstvo, kazala kako je ona žena pomorca. Odbornicima je rekla kako ne mogu zamisliti kako je to biti.

"Ne govorite o činjenicama. Inspirirani ste nekim člancima koji nisu istiniti. Dat ću sve od sebe da ovaj portfolio napravim uspješnim. Kada govorite o meni otprije 20 godina, to nije istina. Neću u detalje, ali to nije unutar ovog doma, prije 20 godina sam živjela sa svojim suprugom u našem obiteljskom domu, koji je pomorski kapetan.

On je zarađivao pristojnu plaću. Ako vas zanima, moja imovinska kartica je uvijek bila dostupna u svakoj instituciji u kojoj sam radila. Što god ste htjeli, bilo je jasno, dostupno i po pravilima i po žrtvi naše obitelji. Ne možete zamisliti kako je to biti pomorski kapetan. Sve je korektno i prema pravilima. Dat ću sve od sebe da pomognem siromašnima i onima kojima je to potrebno i mislim da će pet godina biti dovoljno za to", rekla je Šuica.

Pročitajte više