Na plaži u Splitu se pojavila crvena zastavica. Iz hotela objasnili zašto

KRAJEM prošlog tjedna društvenim se mrežama proširila fotografija plaže pored hotela Radisson Blue na kojoj je istaknuta crvena zastavica.

Građani su odmah povezali crvenu boju zastavice s nedavnim slučajem izlijevanja fekalija u potočić na plaži Trstenik, piše Dalmacija Danas

Iz splitskog hotela Radisson Blu Resort & Spa danas su odgovorili na pitanje zbog čega se na plaži prošli četvrtak i petak pojavila crvena zastavica.

Hotel: Zastavica nije bila zbog onečišćenja mora

Iz hotela su otklonili sumnje da crvena zastavica ima veze sa zagađenjem mora.

"Budite obaviješteni kako je crvena zastavica bila prisutna zbog toga što plutajuća zaštitna ograda za kupače (psihološka linija) nije bila postavljena. Zbog lošeg vremena, ona nije mogla biti postavljena prije toga, no čim su se za to ukazali uvjeti, postavljena je te je crvena zastavica koja inače označava opasnost i zabranu ulaska u more, maknuta s plaže. Sva ostala nagađanja i špekulacije koje su se pojavile u javnosti i medijima o zagađenju mora na plaži su netočne. More je čisto i pogodno za kupanje, a provedeno je i istraživanje čistoće morskog dna te su svi uvjeti ispunjeni. Zastavice na plaži će se u budućnosti mijenjati po potrebi, sukladno zakonskim propisima", stoji u odgovori splitskog hotela Radisson Blu Resort & Spa koji prenosi Dalmacija Danas. 

Pročitajte više