KORONAVIRUS

Na slovenskoj granici 30-ak kamiona već sedam sati čeka sanitarnog inspektora

Screenshot: HAK

ZBOG koronavirusa od jutros su na snazi nova pravila za prijelaz slovenske granice, ali se čini da su izazvala probleme, sudeći po iskustvima vozača kamiona koji su zapeli na granici već sedam sati.

Kako piše Glas Istre, jedan vozač kamiona koji se vraćao iz Italije javio je da su ga zaustavili na slovensko-hrvatskoj granici, na graničnom prijelazu Kaštel, te tamo čeka već sedam sati sanitarnog inspektora koji se ne pojavljuje.

Osim njega u koloni kamiona čeka još tridesetak prijevoznika, kazao je.

"Redovno vozim ovu rutu, iz tvrtke za koju radim nismo dobili nikakve upute - jutros su poduzete nove mjere, te nam je rečeno da moramo čekati sanitarnog inspektora. Čekamo, no već sedam sati nemamo nikakve informacije! Imamo saznanja da se sanitarni inspektor nalazi na graničnom prijelazu Plovanija, međutim tamo obrađuje osobna vozila. Mi smo parkirani na granici, na cesti, nitko nas ne pita jesmo li gladni, žedni… niti ne znamo što se zbiva", kazao je ogorčeni vozač kamiona za Glas Istre.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više