Na smrt osuđena Kuvajćanka koja je na suprugovoj svadbi podmetnula požar i ubila 57 ljudi

KUVAJĆANKA Nasra Yussef Mohammed al-Enezi je danas osuđena na smrt zbog podmetanja požara u kojem je poginulo 57 žena i djece na svadbi njezina supruga.

Obično se smrtne kazne u Kuvajtu izvršavaju vješanjem, no do toga kaznu još mora potvrditi i žalbeno vijeće suda. Žena je osuđena zbog ubojstva i podmetanja požara s namjerom da ubije. Odvjetnik osuđene je kaznu nazvao vrlo strogom te dodao da se nada da će na višim sudovima dokazati Nasrinu nevinost.

Sud pao pod utjecaj javnosti

"Kazna je vrlo stroga s obzirom na to da je žena nevina", kazao je odvjetnik Zaid al-Khabbaz te dodao kako je ovo više politička nego pravna presuda, jer je sud pao pod utjecaj javnosti. Odvjetnik je najavio i da će se obratiti međunarodnim organizacijama za ljudska prava kako bi pokušao spasiti Nasrin život. Smatra i da će obrana na višim sudovima imati bolju priliku za spašavanje Nasrina života.

Nasra je 15. kolovoza prošle godine podmetnula požar u šatoru u kojem su se nalazile samo žene i djeca. Uhićena je dan kasnije. Prvo se mislilo kako je Nasra bivša supruga mladoženje, no njezini odvjetnici tvrde kako je ona još uvijek bila njegova žena, a u Kuvajtu je muškarcu dopušteno da ima više od jedne žene. Na prvom saslušanju u listopadu Nasra je tvrdila da nije kriva.

Pročitajte više