Na suđenju Sanaderu posvađale se Sloković i sutkinja, galama se čula i vani

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

DANAS se nastavilo suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju INA-MOL. A kao i na prethodnom ročištu, i danas je bilo više nego burno, piše RTL.

Sanader je jučer tražio da se vještači njegova raspravna sposobnost, odnosno koliko vremena može provesti na raspravi u danu.

Kada je sutkinja Maja Štampar Stipić počela o tome, bivši premijer je poručio da ne želi da se o zdravstvenim pitanjima govori javno. Sutkinja je odmah imala spreman odgovor poručivši mu da to ne može biti tajno.

Sanader tražio da se maknu novinari

Danas je došlo do sukoba između Jadranke Sloković i sutkinje Maje Štampar Stipić.

Sloković ju je kritizirala da postavlja sugestivna pitanja, na što je sutkinja rekla da je "najbolje da ne postavlja pitanja jer uzrujava branitelje".

No tu nije stalo.

Sanader je prvo tražio da se iz sudnice izvedu novinari rekavši da on više ne može, na što ga je sutkinja pitala može li još malo jer "nikada neće završiti".

Na to se dignula odvjetnica Sloković i tada je krenuo verbalni sukob odvjetnice i sutkinje. Reporterka RTL-a javlja da se prepirka čula i na hodniku.

Odvjetnica Jadranka Sloković dobila je kaznu od 10 tisuća kuna zbog vrijeđanja sudskog vijeća. Istu kaznu je, javlja reporterka RTL-a, dobila i Laura Valković, odvjetnica Zsolta Hernadija.

Pročitajte više