Na Tari vlada kaos: Nitko od bosanskih raftera nije preuzeo odgovornost za bacanje bombe

INCIDENT koji se u ponedjeljak dogodio na raftingu na rijeci Tari, kada je iz čamca sa bosanskom posadom bačena šok-bomba u čamac u kojem je bilo devet Crnogoraca, još uvijek nije dobio svoj epilog.

Podsjetimo, crnogorska policija je nakon incidenta privela deset državljana BiH i ispitivala ih u plužinskoj policijskoj stanici, ali nitko od uhićenih nije preuzeo odgovornost za bacaje bombe. S obzirom na to da se sam napad dogodio na teritoriju BiH, bosankohercegovački splavari su pušteni, a slučaj su preuzele vlasti BiH, piše crnogorska Pobjeda.

Na svu sreću, jedan od crnogorskih raftera je, kada je bomba doletjela unjihov čamac, brzo reagirao i izbacio je iz plovila, ali je bomba svejedno detonirala i začula se jaka eksplozija. Iako šok-bomba ne ubija, izaziva jak zvučni efekt koji može izazvati i gluhoću.

Na Tari vlada kaos

Crnogorski i bosanski rafteri već su neko vrijeme u lošim odnosima. U dvije države, kroz koje prolazi tok Tare, procedure za splavarenje su različito regulirane, od cijene do uvjeta za bavljenje ovim poslom, što je izvor stalnih sukoba. Stoga ni ovaj incident nije iznenadio predsjednika Udruge crnogorskih raftera Danila Grubača: "Tamo je kaos. Dolazi tko hoće i kad hoće. Ima ih odosvuda i nakon što naprave probleme, odu i posljedice ostave nama".

Pročitajte više