Na Trgu bana Jelačića održan humanitarni koncert "Pomozimo zajedno"

EUROPSKI dom Zagreb i Europski klub mladih organizirali su humanitarnu akciju za pomoć Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri kojoj se odazvalo više desetaka poduzeća i veći broj građana.

Humanitarna akcija započela je 28. listopada, a završena je danas humanitarnim koncertom na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, a akciju su svojim dolaskom na koncert podržali i predsjednik Republike Stjepan Mesić, zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić i dogradonačelnik Milan Bandić.

Na humanitarnom koncertu nastupili su dječji zbor "Prva ljubav", Soulfingersi, Cubismo, Tina Rupčić, Jimmy Stanić i Soma dolara, Dino Jelusić, Sanja Doležal, Emilia Kokić, Paola Valić, Đani Stipaničev, Jacques Houdek. Humanitarnu akciju podržale su i brojne poznate osobe: Robert Prosinečki, Niko Kranjčar, Željko Mavrović, Zvonimir Boban, Janica Kostelić, Gordan Kožulj, Joško Lokas i Tarik Filipović.

Europski dom Zagreb, koji je organizirao humanitarnu akciju za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti Gornja Bistra u utorak, 16. prosinca, svečano je uručio donaciju.

U humanitarnoj akciji je prikupljeno oko 300 komada pelena, kozmetika za novorođenčad i bebe, piđamice, DVD, 30 komada deka, 40 posteljina, aparat za vodu i aparati za miksanje hrane. Suočivši se s velikim problemima s kojim se bolnica suočava svaki dan, organiziran je telefonski broj 060/888-502 na koji se pozivom doniraju 3,66 kn, kako bi se bolnici pomoglo u kupnji ostalih sredstava.

Pročitajte više