Na Ugljanu izbio požar, gorjelo kod psihijatrijske bolnice. Evakuirali dio pacijenata

NA OTOKU Ugljanu je oko 15:30 izbio požar na rubnom dijelu Psihijatrijske bolnice Ugljan. Oko 17sati je lokaliziran. 

Na teren su izašle raspoložive vatrogasne snage s otoka Ugljana i Pašmana te vatrogasci iz Zadra, a požar borove šume i niskog raslinja su gasila i dva kanadera protupožarnih snaga OS RH.

Evakuiran dio pacijenata

"Požar je lokaliziran, nema otvorene vatre, rubove natapamo vodom. Intervencijska vatrogasna postrojba, vatrogasci iz Zadra došli su izvanrednom trajektnom linijom. Nagorjelo je nekoliko krovišta na skladišnim objektima Psihijatrijske bolnice Ugljan, a koliko ja znam, nema ozlijeđenih pacijenata i osoblja bolnice", rekao je Hini i vatrogasni zapovjednik Matej Rudić.

Načelnik općine Preka Jure Brižić, na čijem je području Psihijatrijska bolnica Ugljan, rekao je da je evakuiran dio pacijenata.

Od početka II. faze Protupožarne sezone, od 21. lipnja do 6. rujna 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju 94 požara i to: 36 u Šibenskoj-kninskoj, 32 u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 21 u Zadarskoj, tri u Dubrovačko-neretvanskoj i po jedan u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji.

Ove sezone izvršeno 60 protupožarnih izviđanja

Pripadnici protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvršili su 60 protupožarnih izviđanja u županijama priobalja.

Tijekom gašenja požara i protupožarnog izviđanja izvršeno je 4.583 letova, pri čemu je ostvareno 727:30:00 sati naleta i izbačeno 21.488 tona vode.

Tim besposadnih zrakoplovnih sustava angažiran je 14 puta i ostvario 14 letova s besposadnim zrakoplovnim sustavom „ORBITER 3“ u trajanju 31.27 sati u cilju provedbe protupožarnih izviđanja i izviđanja opožarenih površina.

Pročitajte više