Na Velebitu potraga za trojicom planinara

INTERVENTNE postrojbe ličkosenjske Policijske uprave pridružile su se jutros ekipama Gorske službe spašavanja (GSS) iz Gospića i Zadra koje od jučer tragaju za trojicom nestalih planinara na Velebitu, doznaje se od voditelja Ureda načelnika te uprave Joze Milasa.

Po njegovim riječima trojica planinara iz Zadra koji su tvrdili da poznaju Velebit, pošli su s dvjema ženama u petak, 8. listopada, iz Rizvanuše, mjesta na sjevernoj strani Velebita, prema planinskom vrhu.

Kako se nisu vratili u nedjelju, 10. listopada, kad su planirali povratak, jučer su za njima pošle ekipe GSS-a iz Gospića i Zadra. No kako ni do danas potraga nije bila uspješna, otac jednog od planinara Šime Potočnjak njihov je nestanak jutros prijavio policiji, rekao je Milas.

Tako je danas policiji prijavljen nestanak Nikole Potočnjaka (1976.), Josipa Krpete (1973.) i Daniela Nečasa Hraste (1959.).

Policija je danas, kako je izvijestio Milas, stupila u kontakt i s dvjema ženama koje su se s nestalom trojicom zaputile u petak na vrh Velebita. Riječ je o Patriciji Padelin i Vesni Burčul, također iz Zadra, koje su policiju izvijestile da su se, iako su s nestalom trojicom pošle na vrh Velebita, zbog lošeg vremena u subotu oko 17 sati vratile svojim kućama. Policiji su rekle kako pretpostavljaju da su zbog magle nestali planinari odlučili s Velebita sići drugim, neobilježenim, putem.

Za njima se još traga, a potrazi su se priključili i dobrovoljci Nacionalnog parka "Velebit" i mještani, napomenuo je Milas. Upozorio je kako na području na kojem se traga još ima mina i više jama te da potragu otežavaju i gusta magla i kiša.

Pročitajte više