Očevid još traje, ali promet je pušten: Na Zagrebačkoj aveniji poginula dva muškarca

Foto: Pixsell

JOŠ SE ne znaju svi detalji teške prometne nesreće koja se jutros nešto prije 9 sati dogodila u zagrebačkom naselju Rudeš. Od tada do 11:45 promet je Zagrebačkom avenijom od Rudeške ceste do Ulice Hrvatskog sokola bio u potpunosti zatvoren, čak i za pješake.

 

U nesreći su poginula dva vozača, jedan je vozio motor, drugi bicikl, jedan je mlađe dobi, drugi starije dobi, neslužbeno se može doznati. Navodno je mlađi muškarac na motoru naletio na starijeg biciklista. Do sudara je došlo kod križanja Zagrebačke avenije s Ulicom Hrvatskog sokola, a od siline udara motocikl je završio gotovo kod križanja Zagrebačke avenije s Rudeškom cestom, što je 150, 200 metara dalje. Bicikl je završio na drugoj strani Zagrebačke avenije.

Na pitanje HTV-a je li možda u pitanju bila prebrza vožnja Sanja Žugić Ćuk, zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu, kazala je kako to zasad ne mogu reći.

Očevid još uvijek traje, a provodi ga Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu u suradnji s PU zagrebačkom.

Nakon očevida policija će dati više informacija o nesreći.

Policija je dosad tek javila da je do nesreće došlo na Zagrebačkoj aveniji u smjeru zapada u kojoj su smrtno stradale dvije osobe, motociklist i biciklist.

 

"Motoristi divljaju"

"Najviše motoristi, oni divljaju stalno, a mi biciklisti pazimo se, no ima svakakvih i među biciklistima. Vrućine su sigurno uzele neki danak. Policija ne radi svoj posao kako treba. Ovo je velika nesreća i strašno je što se to dogodilo u rano jutro u nedjelju, zato što tu dosta djece prolazi. Ne znam što bismo trebali učiniti, ležećih (policajaca) je ionako previše", rekao je za HTV Španić Dean, koji stanuje nedaleko od mjesta ove teške prometne nesreće.

 

Pročitajte više