Na Zavižanu napadalo metar i pol snijega

DANAS se očekuje u unutrašnjosti Hrvatske mjestimična magla i niski oblaci, a tijekom dana će prevladavati sunčano. Na Jadranu će biti pretežno ili djelomice sunčano, a ujutro i dio prijepodneva je još na srednjem i južnom dijelu moguća kiša, uz obalu nakratko i snijeg.

Vjetar većinom slab, u istočnoj Slavoniji umjeren sjeverozapadnjak. Na Jadranu slaba do umjerena, ujutro i prijepodne mjestimice jaka bura s olujnim udarima, a na otvorenom moru srednjeg i južnog Jadrana jak sjeverozapadnjak. Najviša temperatura uglavnom između -3 i 3, na Jadranu od 5 do 10 stupnjeva Celzija.

Visina snijega na Zavižanu jutros je iznosila 144 centimetara. Parg-Čabar je 73 centimetara pod snijegom dok su Plitvička jezera prekrivena bijelim ogrtačom u visini 69 centimetara. U Delnicama je zabilježeno i do 65 centimetara dok je u Korenici napadalo 53 centimetara snijega.

Na Pelješcu pada gusti snijeg

U noći s nedjelje na ponedjeljak na poluotoku Pelješcu počeo je padati gusti snijeg. U ponedjeljak se temperatura spustila na 1 stupanj ispod nule, a kako bijele pahulje i dalje padaju, zbog vrlo niske temperature strahuje se od zaleđivanja. Djelatnici Dubrovnik cesta posipaju pelješku prometnicu solju, te se vozači pozivaju na dodatni oprez prilikom prometovanja poluotocnom cestom.

Iz Hrvatskog autokluba upozoravaju na oprez zbog poledice te mokrih i skliskih kolnika.
Magla smanjuje vidljivost u unutrašnjosti zemlje te se pozivaju vozači da budu oprezniji na autocestama: A 1 između Zagreba i Karlovca, duž cijele autoceste A 2 od Zagreba do Maclja i na A 3 između Bregane i Nove Gradiške. Vozače trebaju prilagoditi brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te na put nije pametno kretati bez zimske opreme.

Zbog bure na dionici Jadranske magistrale D 8 od Senja do Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene i za vozila s natkrivenim teretnim prostorom. Zbog zimskih uvjeta, državna cesta D 25 Gospić-Karlobag zatvorena je za sav promet.

Pročitajte više