NA ZV-U ZAVRŠENI SAJMOVI ENOGASTRONOMIJA I TURIZAM

Sajmovi Enogastronomija i Turizam u sklopu kojih se u pet dana predstavilo 360 izlagača iz međusobno povezanih djelatnosti od poljoprivrede, prehrane, vinarstva do turizma večeras su završeni na Zagrebačkom velesajmu.

Enogastronomija i Turizam ujedinili su na 18.000 četvornih metara šest specijaliziranih međunarodnih sajmova - Poljoprivredu, Prehranu, Vinovitu, Turizam, Vrt i dom, te od ove godine Sajam lova i ribolova - Loring.

Osim tradicionalne dodjele priznanja i nagrada za najkvalitetnije hrvatske prehrambene proizvode i vina, na ovogodišnjem su Sajmu održani i mnogi popratni stručni skupovi i okrugli stolovi.

Treći put zaredom predstavljen je španjolski turizam, a održana su i mnoga natjecanja, među kojima i velesajamski Kup hrvatskih kuhara.

Posjetitelji, kojih je po procjeni organizatora bilo više od 15 tisuća, mogli su kušati vina te pekarske, slastičarske i ostale proizvode.

Zadnji dan, u nedjelju, u organizaciji pokrovitelja sajmova Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva predstavljeni su domaći i strani ekološki proizvodi, a na predstavljanju su - osim proizvođača - bili i mnogobrojni posjetitelji. U sklopu toga održana je i degustacija eko-meda, proizvoda od eko-žitarica i eko-vina iz Hrvatske.

(Hina) xtam yln

Pročitajte više