Načelnik Konavala taksistima: Ako želite prosvjedovati, idite u Zagreb

Foto: Dubrovački dnevnik/Goran Mratinović

KONAVOSKI načelnik Božo Lasić smatra da je na Vladi RH da zaštiti licencirane taksiste, no ne podržava ucjenu taksista kakvu su napravili danas i poziva ih da se usmjere na Zagreb, piše Dubrovački dnevnik.

Podsjetimo, taksisti su danas na nekoliko sati prosvjedovali u Dubrovniku, Splitu i Zagrebu. U Dubrovniku su na dijelu Jadranske magistrale u Dubokoj Ljutoj blokirali promet.

>> "ZABRANITE APLIKACIJU" Taksisti blokirali promet oko aerodroma u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku

"Činjenica je da taksi prijevoz treba zaštititi, oni su licencirani, plaćaju naknade Općini Konavle, Zračnoj luci, plaćaju preventivne tehničke preglede svaka dva mjeseca itd. Taksi prijevoz treba zaštititi, a ja sam se osobno za to založio kod resornog ministra upravo ovdje u Cavtatu. No moram reci da je ovo danas potpuno nedopustivo, da se u srcu sezone obustavi promet između Dubrovnika i Zračne luke", kazao je Lasić. Dodao je kako općina može, ali i ne mora biti partner taksistima kako je to do sada bio slučaj.

"Zvali su me maloprije uspaničeno, žena u osmom mjesecu trudnoće koja ima stanovite probleme nije mogla proći do bolnice. Javno sam pozvao sve taksiste da obustave ove ucjene jer ih ni mi ni Grad Dubrovnik ili druge općine nećemo dopustiti. Uvijek sam bio na njihovoj strani, štitio sam ih, a ako žele prosvjedovati neka idu u Zagreb, a ne u Dubrovnik ili Konavle", zaključio je načelnik Općine Konavle Božo Lasić.

Pročitajte više