Načelnik policije: Dječak nas je zvao i rekao da je psihopat koji se treba smiriti

Foto: Telegraf

VEČERAŠNJA emisija Oko Radiotelevizije Srbije bavi se strašnim masakrom u beogradskoj osnovnoj školi u kojoj je 13-godišnji učenik K.K. ubio osmero razrednih kolega i portira škole. 

U emisiji gostuje načelnik beogradske policije Veselin Milić koji je otkrio još detalja nezapamćenog zločina. 

"Rekao je da je psihopat koji se treba smiriti"

Govorio je o pozivu K.K.-a policiji nakon masakra.

"Dijete koje je izvršilo ovaj zločin čak nije ni mlađi maloljetnik da bi se moglo razgovarati o njegovoj kazneno-pravnoj zaštiti... On je na pozivu, kada je nazvao dežurnu službu Policijske uprave za grad Beograd, rekao da je pucao na osobe u školi i da je on, u toj izjavi koja je snimljena i zabilježena, psihopat koji se treba smiriti. To je izjavio kada je nazvao dežurnog radnika da prijavi sam događaj", ispričao je Milić.

"Po izvršenju toga izjavio je da ga je uhvatio strah, panika i čudno disanje i da je bilo ispravno da nazove  policiju i taj događaj prijavi."

O motivu Milić kaže: "U našoj društvenoj svijesti u Srbiji se ovo nikad nije dogodilo. O motivu nismo mogli danas govoriti jer se radi o djetetu rođenom 2009. godine. Ono što smo u daljnjem razgovoru saznali u razgovoru s njim u prisustvu odvjetnika je da je on bio ignoriran od društva u kojem se nalazio i da je kroz taj način društvenog života bio izopćen od komunikacije i igre na odmoru ili ekskurziji, i da ga je to navelo da kroz svoje misli i radnje učini to"

"Imao je četiri molotovljeva koktela, po njegovoj izjavi sam ih je napravio. Kako je rekao, nije imao namjeru ni želju tim koktelima zapaliti nijedno dijete ni društvo u razredu. Htio je, kaže, napraviti jedan obrambeni zid na ulazu u školu kako policija ili bilo tko drugi ne bi mogao doći da pruži pomoć jer bi imali barikadu na ulazu i on bi mogao uzeti okvir iz pištolja i spustiti ga na pod", kazao je.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na presici je kazao da postoji sumnja da je dječak znao da ne može kazneno odgovarati. 

Ovako tu mogučnost komentira načelnik Milić:

"Ne bih mogao dati stručno mišljenje je li K.K. bio svjestan da ne može kazneno odgovarati. Nisam netko tko je zadužen za rad s djetetom. Za to je zadužen centar za socijalni rad, nadležno tužiteljstvo za maloljetnike. Ali, kroz određeni razgovor možemo imati mišljenje kao policija da je to u tom dugo planiranom, organiziranom i sistemskom dijelu vrlo lijepo skicirao, znao kad će tko biti tamo i što. Zato ne mogu reći da to nije tako."

Pročitajte više