Nacional objavio nove poruke. Riječki monsinjor: Javio sam Andreju da je sve u redu

Foto: Twitter/Nacional

DANAŠNJI Nacional objavio je nove poruke iz mobitela nekadašnjeg šefa Hrvatskih šuma u kojima, čini se, opet se spominje premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković.

Rektor riječke katedrale, monsinjor Matija Matičić, u svojim se porukama Jakupčiću pozivao na osobu imena Andrej.

Matičić je tražio pomoć za tvrtku Cedar, tražio je od Jakupčića da joj isporuči više trupaca.

"Dragi Kruno, hvala Vam za ugovore. Javio sam Andreju da je za sada sve u redu i veliko hvala za pomoć i zalaganje", napisao mu je u poruci.

"Samo neka bude kako smo se 3. svibnja i dogovorili i biti će sve u redu. I rekao sam Andreju da ste pravi čovjek na pravom mjestu, jer me je Vaš pristup na sastanku iskreno oduševio… Božji blagoslov Vam želim i molim. Matija", jedna je u nizu poruka koje su izmijenili Matičić i Jakupčić.

Plenković: Sjajan koncept za Gorski kotar

"Tvrtka Cedar u Vrbovskom zadnjih je godina otvorila puno radnih mjesta, to je sjajan koncept za Gorski kotar i važno je da ima gospodarskih subjekata koji mogu jamčiti ljudima posao i generirati rast", istaknuo premijer Andrej Plenković kada je 2019. godine posjetio tu tvrtku i obišao gradilište, kako se pisalo tada, najmodernijeg primarnog pogona za obradu tvrdog drva.

"Vjerujem da će daljnja aktivnost Cedra, koji je stopostotno izvozno usmjerena kompanija, pridonijeti razvoju ne samo Vrbovskog nego i Gorskog kotara, pa i dijela Like", rekao je.

"Premijer očekuje i dobru suradnju Cedra i Hrvatskih šuma, na dobrobit cijelog Gorskog kotara, a na pitanje o pretežitom izvozu drvne sirovine je rekao kako se u kontaktu s proizvođačima želi vidjeti koliko se zaista prerađuje, koji su finalni proizvodi, a koliko se izvozi", pisala je Hina 2019. o posjetu.

"Intencija je da bude što manje izvoza sirovina, a da se broj prerađenih i visokosofisticiranih proizvoda postupno poveća, na tome radimo", poručio je Plenković.

Tvrtka Cedar na kraju je 2021. ipak završila u stečajnom postupku.

Pročitajte više