Nacional: Ovo su poruke koje je bivši šef Hrvatskih šuma slao Marku Miliću

TJEDNIK Nacional u novom broju objavljuje transkripte iz mobitela bivšeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića, kojeg USKOK sumnjiči da je zloupotrijebio položaj i pogodovao investitorima u aferi u kojoj je prvoosumnjičena Josipa Rimac.

Glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić objavio je dio poruka za koje kaže da ih je Jakupčić poslao glasnogovorniku vlade Marku Miliću.

"Marko, molba. Molim Te, pitaj Šefa, za zapošljavanje u H. šumama – Branka Filipetija (pripravnik lovstva). On zna o kome je riječ. Hvala i pozdrav."

Jakupčić je tu poruku Miliću poslao 5. rujna 2018. u 20:54, piše Jelinić.

"Jedna je to od više desetaka šokantnih poruka koje otkrivaju kancerogeno rašireni sustav trgovine utjecajem i uhljebljivanja u administraciji Andreja Plenkovića. Sutra u Nacionalu objavljujemo desetke takvih šokantnih razgovora koje otkrivaju transkripti iz Jakupčićeva mobitela. I da, nisam greškom napisao velikim slovom zamjenicu Te i imenicu Šefa; Jakupčić im se toliko ulizivao da ih je i tim putem oslovljavao velikim slovom", piše Jelinić.

Na naslovnici Nacionala piše i da je Jakupčić činio usluge ministru gospodarstva Davoru Filipoviću, predstojniku Ureda premijera Zvonimiru Frka-Petešiću, glavnom tajniku HDZ-a Krunoslavu Katičiću, a povjeravao se i predsjedniku sabora Gordanu Jandrokoviću.

Pročitajte više