Nacional: Penava sto puta bio u restoranu kriminalca koji je vozio Bartulicu

Foto: Nacional, Patrik Macek/PIXSELL

Nacional piše da je od izvora iz vrha Domovinskog pokreta doznao da je šef te stranke Ivan Penava lagao da ne poznaje kriminalca koji je vozio Stephena Bartulicu u Ferrariju kad su bili europski izbori.

Izvor kaže da postoje svjedoci koji su vidjeli Penavu i DP-ovog ministra poljoprivrede Josipa Dabru u restoranu Ivka Marića, Bartuličinog "vozača" iz Ferrarija. Isti izvor navodi da je Penava produbio Bartuličinu aferu zbog zavisti te da u svojoj neposrednoj blizini u Vukovaru također ima osobu koja je ranije pravomoćno osuđivana zbog teških kaznenih djela.

Podsjetimo, prvo su Index Istrage otkrile da je Bartulica kupio kuću na otoku Prviću, za što je digao kredit od 270 tisuća eura, a kako je već imao jedan kredit u istom iznosu, mjesečna rata za kredit iznosila mu je gotovo koliko i primanja. Tada je, kako bi se opravdao, rekao da mu majka plaća za životne troškove. A onda je došla izborna noć te je Bartulica u stožer Domovinskog pokreta došao u Ferrariju, koji je vozio, kako smo otkrili, Ivko Marić, kriminalac osuđen za pokušaj ubojstva.

Izvor Nacionala: Penava je najveći lažljivac u hrvatskoj politici, lagao je da ne poznaje Marića

Prema Nacionalovom izvoru, Penava je nakon izbora za EU parlament iznio niz neistina oko Ferrarija i Marića, koji je vozio Bartulicu, tvrdeći prije svega da ne poznaje krug ljudi koji je organizirao prijevoz Ferrarijem. 

"Ivan Penava najveći je lažljivac u hrvatskoj politici. Lagao je da ne poznaje Ivka Marića, čovjeka koji je dovezao Stjepu Bartulicu u crvenom Ferrariju. Pa kod Ivka Marića u restoranu bio je najmanje sto puta. Postoje svjedoci koji su ih vidjeli kako se srdačno pozdravljaju, grle i ljube na ulazu u restoran, s njima je u društvu bio i današnji ministar Josip Dabro.

Riječ je o restoranu koji je nekad bio u vlasništvu Ante Prkačina, a Penava je tamo stalno dolazio, kao i drugi članovi Domovinskog pokreta. Cijelu tu priču o navodnom kriminalcu koji je u Ferrariju dovezao Bartulicu, kao i prije toga podatke o Bartuličinoj imovinskoj kartici zbog koje je ovaj doživio neviđeno cipelarenje, plasirao je upravo Penava. Znači, on ne poznaje Marića i Bujanca? Pa koliko može biti drzak kad tako nešto ide izjaviti? Koliko je puta samo gostovao u Bujici", rekao je za Nacional izvor iz vrha DP-a.

Aferu Bartulica otkrio je Index. Index otkriva i ne zaboravlja. Novosti o svim korupcijskim aferama možete svakodnevno pratiti u Indexovom registru afera na adresi: www.index.hr/afere.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.