Nacional: Uhićeni poduzetnik Filipoviću slao "Jesi pogledao što sam poslao za plin?"

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL, Nacional

U SUTRAŠNJEM izdanju Nacionala bit će objavljeni transkripti prepiske ministra Damira Filipovića i Gorana Husića, šefa Uprave OMS Upravljanja koji je uhićen i optužen sa šefom sektora plina u Ini Damirom Škugorom.

Nacional je već ranije objavio poruke s WhatsAppa koje su razmjenjivali Filipović i Husić, za koje je ministar prije šest dana rekao da su "čista laž".

Urednik Nacionala: Transkripti pokazuju da je Filipović javno lagao

Urednik Nacionala Berislav Jelinić je na Facebooku objavio da transkripti pokazuju da je Filipović javno lagao te da je "tijekom dopisivanja protagonistu mega plinske afere poslao i dokument u PDF formatu".

On njemu poznaniče, ovaj njemu TI. 'Jesi Ti pogledao što sam Ti poslao za plin?' Tako lanetu Andrejevom, spetljanom...

Objavljuje Berislav JelinicPonedjeljak, 12. lipnja 2023.

"On njemu poznaniče, ovaj njemu TI. 'Jesi Ti pogledao što sam Ti poslao za plin?' Tako lanetu Andrejevom, spetljanom Filipoviću piše Goran Husić", objavio je Jelenić uz sutrašnju naslovnicu tjednika.

Ranije objavljene WhatsApp poruke

Nacional je 6. lipnja objavio WhatsApp poruke između Filipovića i Husića, a objavili su i informaciju da će Uskok ministra ispitati zbog plinske afere u Ini.

"Pričat ćemo kad se sljedeći tjedan vidimo", "Možda da ih na sastanku upozoriš da će se cijene transporta nafte i plina povećati...", objavio je Nacional dio poruka koje je navodno Husić pisao ministru Filipoviću.

Nacional je pisao da se poruke nalaze na više desetaka stranica među dokazima za podizanje optužnice u plinskoj aferi te da otkrivaju koliko je duboko administracija Andreja Plenkovića impregnirana u kriminalni milje koji je Inu oštetio za milijardu kuna. Dodaju da je Filipović obrisao većinu poruka koje je slao Husiću.

Pročitajte više