Nadan Vidošević poriče optužbe za malverzaciju prilikom privatizacije Ikom Kovnice

NADAN VIDOŠEVIĆ danas je ispitan na zagrebačkom Županijskom sudu zbog sumnje da je svojim aktivnostima kao član Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju svojim odlukama državu oštetio za dva milijuna kuna prilikom privatizacije Ikom Kovnice.

Čelnik Kraša samo je jedan od 19 osumnjičenih za zloporabu položaja u slučaju privatizacije Ikom Kovnice čije su dionice prodavane po 30 posto nižoj cijeni.

Ikom Kovnica je privatizacijom prodan pokojnom Stipi Vukasoviću, Tihomiru Tolju i bračnom paru Lidiji i Marijanu Hudetzu koji su dionice dobili po 30 posto nižoj cijeni iako na to nisu imali pravo. Vidoševića i ostale članove tadašnjeg Upravnog odbora HFP-a, kao i članove Nadzornog odbora Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja, zbog toga se tereti za zloporabu položaja i ovlasti .

Neslužbeno se doznaje kako je Vidošević istražnom sucu kazao kako se ne osjeća krivim jer nema nikakve veze s malverzacijama u privatizaciji navedene firme, te dodao kako, prema njegovom sudu, nije bilo nikakvih nepravilnosti.

J.C.

Pročitajte više