Video ruskog vojnika postao viralan: "Dobro došli u pakao. Jeb*no je zastrašujuće"

Screenshot: X

Video ruskog vojnika koji upozorava svoje sunarodnjake da ne odlaze u rat postao je viralan. Iako ruski predsjednik Vladimir Putin nije proglasio potpunu mobilizaciju, potencijalne novake mami oglasima koji obećavaju početnu plaću od 160.000 rubalja (1792 dolara) mjesečno. To je trostruko više od prosječne ruske plaće, a novacima se nude i bonusi.

Neimenovani vojnik savjetovao je svoje sunarodnjake, posebno one bez prethodnog vojnog iskustva, da se ne bore samo za novac. Snimku je na X-u, bivšem Twitteru, podijelio proukrajinski profil War Translated. 

Vojnik, koji kaže da je imao prethodno iskustvo, u snimci govori da su brojni novaci došli ratovati "zbog novca" i da su brzo ubijeni. "Jedan je bio 19-godišnjak koji nije imao pojma kako držati, puniti ili rastavljati jurišnu pušku", priča vojnik.

Snimka je do ponedjeljka pogledana više od 328.000 puta. "Mislio si da će biti lako? Jeb*eno nije. Samo želim objasniti ljudima što se ovdje događa", rekao je, opisujući kako situacija nije kao "u Drugom svjetskom ratu, gdje ste jednostavno išli ubijati Nijemce".

"Ovdje se vodi moderni rat u kojem morate izbjegavati kazetnu municiju, bespilotne letjelice i granatiranje. Za one koji žele biti heroji... mogu vam reći da ste došli na krivo mjesto", rekao je vojnik. "Vaše junaštvo će nestati kada prvi put uđete u borbu i vidite prvi leš. I vi možete završiti među tim leševima", kaže.

"Jeb*no je zastrašujuće. To je više od straha - to je užas", dodao je, rekavši da će se na bojnom polju regruti također morati boriti protiv svojih strahova kako ne bi dezertirali ili bili zarobljeni.

"Dobro došli u pakao, draga braćo, koji dolazite po novac. Prije nego što donesete nepromišljenu odluku, kao što sam ja napravio, trebate 100 puta razmisliti isplati li se. Ili vam je dosta života ili ste totalne budale", rekao je i dodao: "Domoljublje brzo nestane kada shvatite da želite živjeti."

Pročitajte više