Nadbiskup Bozanić u posjetu Sarajevu

NA KRAJU ovotjednog duhovnostudijskog putovanja po Bosni i Hercegovini, zagrebački nadbiskup Josip Bozanić te četrdesetak svećenika iz Hrvatske boravili su u petak u Sarajevu.

Oni su tom prigodom posjetili crkvu i katolički vrtić u sarajevskom naselju Stup koje je pretežito nastanjeno Hrvatima, Franjevačku teologiju i samostan u Neđarićima, Katolički školski centar i sirotište "Egipat" koje također podupire Crkva.

Tijekom boravka na Stupu nadbiskup Bozanić kazao je kako boravak u Sarajevu osobno doživljava i kao znak potpore Katoličkoj crkvi i hrvatskome narodu u BiH.

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić koji je pratio goste iz Hrvatske u obilasku Sarajeva izjavio je kako ovaj posjet predstavlja znak solidarnosti s Crkvom u BiH te da ima veliko značenje. "On potvrđuje zajedništvo istoga naroda bez obzira na granice", kazao je kardinal Puljić. Dodao je kako ovaj čin predstavlja dodatno ohrabrenje i poticaj Crkvi da se nastavi boriti za svoj opstanak u BiH gdje ima duboke korijene.

Gvardijan franjevačkog samostana fra Mile Babić također je izrazio veliko zadovoljstvo dolaskom zagrebačkog nadbiskupa rekavši kako se time potvrđuje stara tradicija da crkve pružaju potporu jedna drugoj.


Pročitajte više