Nadbiskup Hranić: U trenu Isusove smrti zemlja se protresla, svijet je okrenut

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

ĐAKOVAČKO-osječki nadbiskup Đuro Hranić, koji se jučer ispričao žrtvama zlostavljanja svećenika Zlatka Rajčevca i cjelokupnoj javnosti, predvodio je u nedjelju na Cvjetnicu euharistijsko slavlje u Đakovu poručivši kako je "Isusova spasenjska ljubav veća od svakog našeg grijeha".

Nakon pjevane muke nadbiskup Hranić je u do posljednjeg mjesta vjernicima ispunjenoj katedrali sv. Petra u kratkoj propovijedi poručio kako "snaga kršćana nisu zemaljska moć i utjecaj, nego ljubav u Isusu Kristu predana za život svih ljudi".

"I gle, u trenutku Isusove smrti zavjesa se razdvoji na dva dijela zemlja se protrese, pećine se raspukoše, grobovi otvoriše. Isusovom smrću na križu zauvijek je razderana razdjelnica između Boga i ljudi, događa se preokret ljudske povijesti. Čovjeku je Isusovom smrću zauvijek otvoren pristup Bogu, zemlja je bila potresena, tamo gdje je Bog događa se potres našeg ljudskog bića i započinje novi život", naglasio je.

Svijet je, kazao je, "s Isusom okrenut naglavačke". "Pećine su bile raspuknute, pucaju kamena srca i lome se pred ljubavlju kojim je Krist prihvatio svoju smrt za nas. A potres će biti ponovno na Uskrsno jutro", rekao je u Hranić u svojoj propovijedi.

Hranić je nedavno opovrgnuo prozivke za zataškavanje slučaja seksualnog zlostavljanja župnika Rajčevca, nakon čega je reagirala Apostolska nuncijatura u Hrvatskoj ocijenivši da nadbiskup nije iskazao potrebnu i preporučenu empatiju prema žrtvama više vjerujući samoobrani župnika nego prijavi majke jedne od navodnih žrtava.

Pročitajte više