Nadmetanje na autocesti: Kerumov nećak slupao stričev Ferrari utrkujući se s prijateljem

POLICIJA je protiv 20-godišnjeg Josipa Keruma podnijela prekršajni nalog zbog prometne nesreće u kojoj je jučer ujutro na autocesti kod Šestanovca potpuno uništen Ferrari F430 Spider. Prijavu je dobio i drugi nećak, Jakov Kerum, vlasnik automobila, i to zato što je omogućio 20-godišnjaku da sjedne za upravljač takvog bolida.  

Kerumov bolid, nećakova povlastica

Josip Kerum prijavljen je zbog alkohola, kojega kao mladi vozač nije smio imati ni u tragovima, upravljanja (pre)snažnom mašinom od čak 490 KS te zbog prekoračenja brzine. Koliko je mladi Kerum vozio prije nego što se zabio u zaštitnu ogradu - nije poznato. No, tragovi "osmica" na asfaltu, pa i potpuno razbijeni prednji kraj Spidera svjedoče o silovitom udaru i velikoj brzini. 

Josip je sin Željkova starijeg brata Jure, a bolid iz Maranella nabavljen je preko braniteljske povlastice nećaka Jakova, inače upravitelja prodajnog centra Joker i TV Dalmacije. Nabavu Spidera istražuje državno odvjetništvo zbog sumnje da je državni proračun oštećen za nekoliko stotina tisuća kuna.

"Glavno da malome nije ništa, auto nisam ni vidio"

Gradonačelnik Kerum i danas je svratio na rivu u svoj omiljeni kafić. Modri sako, traperice, cvike za sunce i kravata. S propetim konjićem.

"Glavno da malome nije ništa", komentirao je Kerum udes svog nećaka. Manje je bio zabrinut za milijunsku štetu na Spideru. "Auto nisam ni vidio", priznao je.

Čini se da je Josip jurcao sa svojim prijateljem u drugoj jurilici. Pala je oklada tko će brže do Ciste... Putem je došlo do problema. Žustar tempo ipak je bio prežestok za mladog i neiskusnog Josipa Keruma.

Pročitajte više