NAGRADU LAUSANNE ZA KLASIČNI PLES DOBIO KANAĐANIN ALEX WONG

Zlatna medalja 32. natjecanja Nagrada Lausanne, jednog od najuglednijih natjecanja u klasičnom plesu na svijetu koje se održavalo od 25. siječnja do 1. veljače, dodijeljena je u nedjelju Kanađaninu Alexu Wongu, priopćili su organizatori.

Nagradu za izvedbu suvremenog plesa dobila je Korejka Yi-Jee Jang.

Laureat i još šest najboljih finalista, od ukupno 12, moći će se godinu dana stručno usavršavati u plesnom ansamblu ili školi po vlastitom izboru bez audicije.

Pet preostalih finalista dobili su poticajne novčane nagrade od 1000 švicarskih franaka (684,9 eura).

Među kandidatima koji su dospjeli u završno natjecanje, troje je iz Japana, troje iz Koreje, dvoje iz Velike Britanije i po jedan kandidat iz Kanade, Australije, Rumunjske i Sjedinjenih Država.

Međunarodnim ocjenjivačkim sudom 32. po redu natjecanja u plesu predsjedao je Franck Andersen, direktor Kraljevskog baleta iz Kopenhagena.

Nagrada Lausanne koju su 1972. utemeljili Philippe i Elvire Braunschweig, jedno je od rijetkih međunarodnih natjecanja koje se održava svake godine. Njegovoj je popularnosti pridonijelo i dislocirano održavanje u gradovima izvan Švicarske - od New Yorka 1985., preko Tokija 1989. do Moskve 1995.

(Hina) vrad bnš

Pročitajte više