Naivna prijetnja gradonačelniku: Berislav Gudelj u pismu Bandiću sam otkrio svoj identitet

BERISLAV GUDELJ, čovjek koji stoji iza najnovijih prijetnji zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, sam je potaknuo otkrivanje svojeg identiteta, jer je u pismu otkrio svoj identitet, navodi Večernji list.

Pismo u kojem je od Bandića zatražio da hitno zaposli njegovu prijateljicu, potpisao je punim imenom i prezimenom, a priložio je i svoju fotografiju u maskirnoj uniformi.

Pozivajući se na neimenovani izvor blizak gradonačelniku, Večernji list navodi kako samo pismo nije bilo prijeteće, ali ono što je Bandića preplašilo jesu telefonski pozivi koje je primio na svoj mobitel.

Navodno je Gudelj posjedovao broj mobitela gradonačelnika, a činjenica da se Bandić nikada ne javlja na brojeve koji mu nisu poznati, ukazuje na mogućnost da su se njih dvojica poznavala.

U stalnoj svađi sa susjedima

Gudelj je, prema istom izvoru, navodni ratni vojni invalid, kojega zovu General, a bavi se mutnim poslovima. Prije otprilike pet godina kupio je vikendicu u šumi na Markuševečkoj Trnavi i zemljište na Kozjaku, gdje si je uredio garsonijeru.

Susjedi su ga nekoliko puta prijavljivali policiji zbog prijetnji ubojstvom i nasilja, a s obzirom na to da na Kozjaku bespravno i nestručno izvodi radove i time potkopava susjednu kuću, stanari ga redovito prijavljuju i Gradu.

Ovo nije prvi slučaj prijetnji zagrebačkom gradonačelniku, tvrdi Večernji list i iznosi podatak da je slične prijetnje, ali mnogo opasnije, u kojima se spominjalo ubojstvo njega i njegove obitelji, kao i rušenje njegove vikendice na Slavagori blizu Zagreba, Bandić primio tijekom predsjedničke kampanje, no o njima je šutio ne želeći si pokvariti imidž "omiljenog" gradonačelnika. Pošiljaoc tih prijetnji nikada nije otkriven.

Pročitajte više