Najava - gospodarstvo - za ponedjeljak, 26. travnja

Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 26. travnja.

ZAGREB - Povodom Svjetskog dana intelektualnog vlasništva Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u suradnji sa Svjetskom organizacijom za intelektualno vlasništvo (WIPO) organizira Savjetovanje pod nazivom "Intelektualno vlasništvo: Pokretačka snaga gospodarskog rasta". U radu savjetovanja, uz stručnjake WIPO-a, sudjelovat će i predstavnici hrvatskih ministarstava znanosti obrazovanja i sporta te unutarnjih poslova, Carinske uprave, Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, Plive, Ericssona Nikole Tesle i dr. Savjetovanje će otvoriti ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić (9,30 sati, Kino dvorana Ministarstva, Ulica grada Vukovara 78)

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK) organizira sastanak s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, na čelu s ministrom petrom Čobankovićem, i to na temu rezultata pregovora s Europskom komisijom o Protokolu 7 o izvozno-uvoznim kvotama sa zemljama EU (13,00 sati, Vijećnica, HGK, Rooseveltov trg 2)

ZAGREB - Nacionalna i sveučilišna knjižnica (NSK) i tvrtka Pliva održat će konferenciju za novinare u povodu održavanja međunarodne konferencije CROINFO 2004 - upravljanje znanjem i informacijama u gospodarstvu i znanosti u Zagrebu 3. i 4. svibnja ove godine. Tak skup NSK i Pliva organiziraju u suradnji s Hrvatskim informacijsko-dokumentacijskim društvom (HID) (13,00 sati, NSK, Hrvatske bratske zajednice 4)

ZADAR - Pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka u Zadru će se u organizaciji Hrvatske turističke zajednice održati stručni skup "Čovjek - ključ uspjeha u turizmu". Tema skupa je "Upravljanje ljudskim resursima u turizmu i hotelijerstvu - aktualni koncepti i iskustva u svijetu i Hrvatskoj". (10,00 sati, Hotel Kolovare)

ZAGREB - Promet od trgovine na malo u veljači ove godine u Hrvatskoj bilježi blagi porast u odnosu na siječanj i to nominalno za 1,9 posto, a realno za 2,1 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Na godišnjoj razini, odnosno prema veljači prošle godine promet u maloprodaji porastao je nominalno za 3,8 posto, a realno za 2,1 posto. To je nešto niže od podataka za siječanj, kada je promet u trgovini na malo u odnosu na siječanj prošle godine bio nominalno 4,8 posto, a realno 2,5 posto veći.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

(Hina) xrub yds

Pročitajte više