Najmanje 12 mrtvih i 35 ranjenih u samoubilačkom napadu u Pakistanu



BOBMBAŠ samoubojica raznio se u četvrti najvećeg pakistanskog grada Lahorea i ubio 12 policajaca, te ranio najmanje 35 drugih osoba, javila je pakistanska policija. Radi se o drugom krvavom napadu u tom gradu ovog tjedna.

Policija još uvijek pokušava otkriti je li se radilo o jednoj ili dvije eksplozije. Svjedoci su opisali scenu punu dima, s brojnim civilima koji su sjedili na cesti i plakali. Bomba je eksplodirala u četvrti u kojoj nekoliko pakistanskih vojnih i obavještajnih agencija ima sjedišta.

Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad, ali sumnja se na Al Qaidu i pakistanske talibane, protiv kojih je zadnjih dana ponovno pokrenuta jača akcija. Sumnja se da bi napad mogao biti odmazda za uhićenja drugog čovjeka afganistanskog talibanskog pokreta, Mullaha Abdula Ghanija Baradara, kojeg su uhitili pakistanske sigurnosne snage.

Talibani i Al Qaida su od listopada prošle godine, otkad je pakistanska vojska protiv njih pokrenula jaku ofenzivu na sjeverozapadu zemlje, izvršili seriju brutalnih napada diljem zemlje, a tijekom te kampanje ubijeno je preko 600 ljudi.

U ponedjeljak je u napadu bombaša samoubojice na policijsku stanicu u Lahoreu ubijeno 13 ljudi, što pobuđuje sumnje da bi taj grad ponovno mogao postati meta nakon nekog vremena zatišja.

Pročitajte više