Najmanje jedna osoba poginula, više ranjenih u eksploziji u trgovačkom centru u Vitezu

KAKO javlja Federalna televizija u eksploziji, koja se dogodila oko 12.40 sati u trgovačkom centru FIS Vitez u Vitezu u BiH poginula je najmanje jedna osoba, dok ih je pet ozlijeđeno.

Među ozlijeđenima je i jedna beba, a dvije osobe zadobile su teške ozljede opasne po život. Prema neslužbenim informacijama preminuo je zaštitar u centru.

I dok se na nekim portalima može pročitati da je bombu aktivirala žena samoubojica, glasnogovornik srednjobosanskog kantona Sefir Baručija za Federalnu TV je izjavio kako je eksplozivna naprava bila postavljena u stropu na odjelu prehrane.

Kako javlja Bljesak.info bile su postavljene tri bombe, no dvije su pronašli kupci na policama dućana, te ih predali osiguranju prilikom čega je poginuo zaštitar Zvonko Barbić. Prema neslužbenim informacijama dvije ne pronađene bombe bile su tzv. klackalice.

Kako doznaje Index od izvora iz lokalne policije bomba je bila u kutiji pored blagajne, očito namjerno postavljena tamo kako bi stradalo što više ljudi.

Nakon što su ju ljudi primijetili, pozvali su zaštitare koji su kutiju podigli i u tom trenu ona se aktivirala i eksplodirala.  Informacije o još dvije bombe nisu zasad službeno potvrđene.

Sve raspoložive policijske i snage specijalaca su angažirane i cijeli Vitez se nalazi u blokadi. Zatvorene su sve trgovine i svi izlazi iz grada. Zasad još nitko nije preuzeo odgovornost za napad na taj najveći tržni centar u BiH, koji je u vlasništvu Pere Gudelja.

R.I.
Foto: Sarajevo-x.com

Pročitajte više