Najprometniji vikend: Gužve na svim hrvatskim prometnicama

JEDAN od najprometnijih vikenda turističke sezone u skladu s očekivanjima prolazi u znaku gužvi na hrvatskim cestama i autocestama. Promet je pojačan na većini prometnica u smjeru mora i u smjeru unutrašnjosti, a to se posebno odnosi na Istarski ipsilon. Na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dužine 12 kilometara.

Pred izlazom s autoceste A1 na Lučkom kolona trenutno iznosi oko 5 kilometara. Iz Hrvatskog autokluba podsjećaju vozače da mogu koristiti i drugi izlaz na Demerju, na kojem se plaća bez gotovine i na kojem nema nikakvih zastoja.

Promet je pojačan na svim graničnim prijelazima, a zastoji su najčešći na cesti između Vrgorca i Ploča, na prilaznim cestama marijanskih svetišta gdje se vjernici okupljaju povodom blagdana Velike Gospe, te na Jadranskoj magistrali i u Istri. Iz HAK-a poručuju vozačima da je u zonama prometnih nesreća poželjno voziti bez zaustavljanja kako bi se izbjeglo stvaranje dodatnih gužvi.

Velike gužve su i na autocesti A2 Zagreb - Macelj, na kojoj se promet čak mora povremeno preusmjeravati sa čvora Krapina prema graničnom prijelazu Lupinjak. Kolona pred čvorom Trakošćan je oko četiri kilometra.

Pročitajte više