Najtraženiji južnoafrički bjegunac policiji pobjegao ispred nosa, i to na štakama

BONGANI Moyo, jedan od najtraženiji kriminalaca u Južnoafričkoj Republici, ponovno je pobjegao tamošnjoj policiji i to na pomalo bizaran način - doslovno je odšetao s vlastitog saslušanja na sudu.

Naime, Moyo je uhićen ove godine, i to nakon potjere koja je dobila veliku pozornost medija i cijele države. Njegove slike bile su oblijepljene po cijeloj zemlji, uz natpis "opasan kriminalac", a uhićen je kod granice sa Zimbabveom, nakon što je prethodno pobjegao iz zatvora Boksburg, piše The Telegraph.

Taj  bijeg nije bio dovoljno upozorenje policiji, koja je u prilično komotnim uvjetima Moyu dopratila na sudsko saslušanje zbog oružane pljačke 35 banaka. "Nije bio zaključan u ćeliju, niti zavezan. Sjedio je između sudnica 16 i 17, i pobjegao kroz jednu od njih. Čak je bio na štakama", priznao je glasnogovornik policije Katlego Mogale.

Odjel za zatvorske sustave, koji je Moyu stavio pod policijsku pasku za vrijeme saslušanja, teško je pronalazio riječi za njegov novi bijeg. "Policija ga je pokupila u zatvoru te ga dopratila do suda, da bi im zatim pobjegao ispred nosa", kazao je glasnogovornik Ximiya. "Upozorili smo policiju da je već bježao iz zatvora i da trebaju biti na oprezu i povećati osiguranje, ali nisu slušali", ljutito je zaključio.

Pročitajte više