Najvjerojatniji kupac Zagrepčanke je IGH, Miškovićeva ponuda nedovoljna

POVJERENSTVO uprave Holdinga danas je otvorilo ponude za kupovinu polovice idealnog dijela parcele zemljišta u Heinzlovoj, popularno zvanog Zagrepčanka. Četvero je ponuđača u roku od predalo dokumentaciju od kojih je jedna odbijena zbog nemogućnosti da se iščita.

Što se tiče visine cijene koju su ponudili za zemljište koje je Holding procijenio na 251 milijun kuna, prednjači ponuda IGH u iznosu 45 milijuna i 620 tisuća. Slijedi IGRA sa 41 milijunom i 250 tisuća eura, a treća ponuda je bila od United Europa ulaganja i iznosila je 36 milijuna i 200 tisuća eura. Četvrta pristigla ponuda koja pripada, kako se izrazio član uprave Holdinga Ivan Tolić, "tvrtki kojoj ne mogu ni pročitati ime" bila je sastavljena za cijelu parcelu (svih 100 tisuća kvadrata), a pripadala je tvrtki HB Reavis Central and Eastern Europe. Na novinarski upit čija je tvrtka United Europa ulaganja Tolić i Čović nisu željeli odgovoriti, a kasnije se ispostavilo da se radi o tvrtki srpskog tajkuna Miroslava Miškovića. Rok u kojemu će uprava Holdinga napraviti analizu ovih ponuda i utvrditi je li sva dokumentacija adekvatno pripremljena je 12. rujna ove godine, kazali su Tolić i Ivo Čović.

Predsjednik uprave Holdinga objasnio je da je jedini kriterij pri odabiru najboljih ponuđača, što se Holdinga tiče, visina ponude. Naravno, uz uvjet da je dokumentacija na mjestu. Upitan što je s ranijim obećanjima Milana Bandića da će se na toj parceli izgraditi 3000 stanova, poslovni toranj i još koješta, rekao je da će se o tome odlučivati kasnije. Najbolji ponuđač bit će suvlasnik polovice idealnog dijela parcele Zagrepčanka, skupa sa Holdingom i zajedno će osnovati novu tvrtku koja će raspolagati tim zemljištem. No, kako kaže Čović, niti to nije još uglavljeno, tj. ne zna se kakva će to biti tvrtka. Naglasio je i da je Zagreb čitavu parcelu 2001. godine otkupio za 113 milijuna kuna i zatim je Holdingu prodao za 251,5 milijuna kuna, a sada polovica te parcele, ukoliko prođe najpovoljnija ponuda, vrijedi više od 300 milijuna kuna, što je svakako bio dobar poslovni potez Poglavarstva i Holdinga, zaključio je Čović.

A.B.
Foto: EMportal.co.yu

Pročitajte više