Nakić Cirkveni: Nisam prijateljica Hloverki ni Čuljak, a u pozadini priče je rat PR agencija za HRT

"DA MI nije preteško, sve ovo bilo bi mi presmiješno", kaže za Index Irena Nakić Cirkveni, vlasnica agencije Moire PR, koja se zadnjih dana našla u središtu skandala oko navodne korupcije na HRT-u.

"Kao prvo, mnogo toga što je rečeno zadnjih dana vrlo je utuživo. Apsolutno razmišljam o podizanju tužbi, iako trenutno ne želim reći protiv koga. Ali, tretman koji sam dobila u zadnje vrijeme prevršio je svaku mjeru".

"Smatram da se radi o čistom spinu, i to u nekoliko smjerova. Kao prvo, pokušava se skrenuti pažnja s priče o 150 milijuna kuna na priču o navodnoj korupciji zbog fakture od 48 tisuća kuna", kaže Nakić Crikveni, referirajući na sukob između čelnika Slavonskog broda i Ivana Dragičevića, direktora tvrtke Novogradnja.

U pozadini priče o korupciji "rat PR agencija za HRT"

"Osim toga, smatram da je u pozadini smiješnog podmetanja o mojoj korupciji zapravo rat PR agencija za to koja će imati pristup HRT-u, odnosno rušenje nekih čelnih ljudi, uključujući i gospodina Sutlića. Zaista ne znam u čemu je problem priloga Joze Kapovića o Slavonskom Brodu, tj. nije objašnjeno kako je on to jednostrano obradio temu i koja je to protustranka gradonačelniku Slavonskog Broda Mirku Duspari koju je trebao dovesti u emisiju", kaže nam vlasnica Moire PR.

Nakić Cirkveni kao "presmiješne" odbacuje i navode o svojoj povezanosti s Dijanom Čuljak Šelebaj i Ivanom Šikić. Podsjetimo, prije pet godina se na HRT-u raspravljalo o prezentaciji tvrtke First Irish Consultancy Services Limited, u kojoj su kao suradnice navedene upravo Nakić Crikveni, Čuljak Šelebaj i Šikić.

"Smiješna prezentacija" i Hloverka u haustoru

"Kao prvo, svi koji su vidjeli tu prezentaciju nazvali su ju smiješnom. Osim toga, zar stvarno mislite da bih ja stavljala takve inkriminirajuće podatke, kao što su imena novinarki HRT-a, u prezentaciju i onda ju slala dalje? Nadalje, iako mi je već muka iznositi privatne podatke u javnost, očigledno se moram izjasniti. S Dijanom Čuljak ne razgovaram već četiri godine, ni ne pozdravljamo se na ulici, a jedina moja povezanost s njom je ta što smo svojedobno bile susjede", kaže Nakić Crikveni.

"Uostalom, priča s prezentacijom izašla je u javnost nakon što je moja agencija potpisala ugovor s jednom velikom tvrtkom koja je nakon potpisivanja ugovora raskinula ugovor s dvije druge PR agencije", rekla je Nakić Crikveni, ali nije navela imena tvrtki o kojima se radilo, samo je rekla da je jedna od PR agencija koje su zbog njene tvrtke izgubile ugovor "specijalizirana za spin".

Nakić Cirkveni prozvana je i zbog emisije Otvoreno Hloverke Novak Srzić, u kojoj je Hlo 2004. kao neovisnog stručnjaka ugostila Zorana Cirkvenija, bivšeg supruga Irene Nakić Cirkveni. Kasnije se medijima pronio glas da je Cirkveni bio tadašnji odvjetnik Miomira Žužula, o kojemu je u Otvorenom bilo riječi zbog afere Imostroj, o kojoj je pisao Index.

"Hloverku sam u životu viđala možda dva ili tri puta na domjencima, a ponekad bih ju susrela i u svom haustoru, kad je išla u posjet Dijani Čuljak. Tada bismo se pozdravili i na tome bi stalo. Nije pao čak ni "kako ste". Nadalje, moj bivši suprug i ja tada smo bili razvedeni već četiri godine, on u vrijeme svog gostovanja nije bio odvjetnik Miomira Žužula, a nije bio ni bilo tko, nego priznat odvjetnik i stručnjak", kaže Nakić Cirkveni. 

Iznenađena priopćenjem udruge za odnose s javnošću

"Apsolutno sam iznenađena i priopćenjem Hrvatske udruge za odnose s javnošću, čiji član nisam. No, zanimljivo mi je kako mene ta udruga proziva, dok istodobno sama navodi kako je, citiram: 'angažiranje novinara na medijskim treninzima, edukacijskim radionicama, okruglim stolovima ili drugim vrstama događaja kao i u svojstvu pisaca tekstova za interna glasila ili druge vrste organizacijskih medija posve legitimna'"

"Ja nikad nisam angažirala novinare za bilo koju od ovih funkcija. Sad vi gledajte, ta udruga mene proziva za kršenje 'prirode struke'. Ja sam vezano za slučaj Slavonskog Broda odradila dvije press konferencije, poslala tri priopćenja i nekoliko brifinga. Što tu nije u skladu s prirodom struke? Istodobno Hašim Bahtijari, čija je žena zaposlena u PR-u, posjećuje promociju knjige iste te Udruge za odnose s javnošću, a moju agenciju proziva za korupciju na temelju nekakvog smiješnog papira od prije pet godina", kaže Nakić Crikveni.    

"Apsolutno sam složna s time da se provjeri koje PR agencije imaju kakve odnose i kontakte s novinarima. Neka se provjeri koji PR-ovci imaju stotine medijskih kontakata na friends listama na Facebooku, dok se ja ne javljam niti jednom novinaru da me se ne bi prozivalo za korupciju, neka se provjeri koje PR tvrtke dolaze na televiziju, pa neka se onda podnesu računi", odlučna je vlasnica kontroverzne PR agencije.

Jovan Dragišić
Fotomontaža: Index

Pročitajte više