Nakon 57 godina riješen slučaj u Teksasu: Svećenik oteo, mučio, silovao i ugušio kraljicu ljepote

Screenshot: YouTube
 
SKORO 60 godina nakon nestanka Irene Garze u Teksasu, svećenik John Feit optužen je za njeno ubojstvo i osuđen na doživotni zatvor.
 
John Feit (85) osuđen je na doživotni zatvor zbog ubojstva tada 25-godišnje nastavnice i kraljice ljepote Irene Garze, počinjenog 16. travnja 1960. godine.
 
 
Pokušao silovati drugu mladu ženu
 
Garza je bila pripadnica katoličke crkve u gradu McAllenu u Teksasu. Jednog dana je otišla na ispovijed kod novog svećenika Johna Feita, a njeno tijelo je pronađeno danima kasnije u jarku. Policija je utvrdila da je danima bila mučena i silovana, a zatim je ugušena.
 
Feit je od početka bio glavni osumnjičeni u slučaju jer je bio posljednja osoba koju je vidjela i pokraj njenog tijela je pronađen njegov uređaj za pregledavanje fotografija. Sumnja u svećenika je porasla kada nije osporio optužbe za pokušaj silovanja druge mlade žene, Marije Guerre, tri tjedna prije Garzine smrti.
 
Svećenici prijavili vlastima Feitovo priznanje ubojstva
 
Feit je napustio svećeničku službu 1972. godine, oženio se i radio za dobrotvornu organizaciju Vincent de Paul u Phoenixu. Nakon što je dao otkaz, dvojica svećenika prijavila su vlastima da smatraju da je ubio Garzu. Jedan je rekao da je Feit imao ogrebotine po licu nakon njenog nestanka, a drugi je naveo da mu je priznao ubojstvo mlade žene, ali nije rekao njeno ime.
 
Nakon izjave dvojice svećenika, slučaj je ponovno otvoren prije dvije godine. Feit je uhićen i optužen prošle godine i napokon je osuđen prije tjedan dana.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Teksas, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Teksas. 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje

Pročitajte više