Nakon članka na Indexu policija ipak pronašla prijavu protiv ministra Medveda

Foto: Jurica Galoić/Pixsell, Index

KAKO smo objavili prije nekoliko sati, Indexov novinar Vojislav Mazzocco uputio se u 5. policijsku postaju u Zagrebu da uzme potvrdu o prijavi koju je u nedjelju podigao protiv ministra branitelja Tome Medveda zbog prijetnji, no nije ju mogao dobiti jer je nestala cijela dokumentacija! Policijski službenik kazao mu je da će ga nazvati kada doznaju što se dogodilo sa zapisnikom.

Indexov novinar u međuvremenu je poslao službeni zahtjev u kojemu je zatražio zapisnik, a oko 13:30 policijski službenik ga je nazvao i rekao da su sve pronašli te da može doći po potvrdu. S 20 kuna biljega. 

Podsjetimo, Mazzocco je u nedjelju popodne zagrebačkoj policiji prijavio prijetnju ministra Tome Medveda. Prijavu je primila policijska službenica Dragica Jasenovčanin, a dijelu njihovog razgovora prisustvovao je i šef smjene Zlatko Hubak. Po završetku razgovora gospođa Jasenovčanin je rekla da će Mazzocca sutradan kontaktirati netko iz kriminalističke policije. No kako ga nitko nije kontaktirao on je jutros otišao po potvrdu o prijavi. Međutim, u policijskoj postaji u kojoj je samo nekoliko dana ranije podnio prijavu zbog prijetnji protiv Medveda njegovu prijavu nemaju. Zapisnik je, kako su mu rekli policijski službenici, preuzeo netko od nadređenih, a što se dogodilo nakon toga, mogu samo nagađati. Baš kao i mi.

Nekoliko sati kasnije sve je ipak pronađeno.

Medved novinaru: Budete li mi se još dirali u sina, u meni će se probuditi vojnički duh

Podsjetimo, ministar branitelja Tomo Medved nazvao je novinara Indexa Vojislava Mazzocca i zaprijetio mu. Medved je Mazzocca nazvao u nedjelju oko 14:45. Poziv je uslijedio niti 24 sata nakon što je Index objavio Mazzoccovu priču o uhljebljivanju ministrova sina u državnoj zaštitarskoj tvrtki AKD, koja je lani dobila posao zaštite Ministarstva branitelja. "Hoćete da uđemo vi i ja u ring? Ako hoćete, ući ćemo u ring", rekao je Medved novinaru Indexa, pa zaprijetio: "Budete li mi se još dirali u sina, u meni će se probuditi vojnički duh."

Potom je novinara Indexa upitao: "Hoćete li da sljedećeg tjedna objavim priopćenje u kojem ću objaviti kako ste došli u Ministarstvo branitelja, po kojem natječaju i koliko ste novaca dobili?"

Mazzocco je nakon toga otišao na policiju.

 

Pročitajte više