Nakon jučerašnje sjednice pune ispada sabor danas nastavlja s radom

Foto: Facebook/Branimir Bunjac

SABOR će danas nastaviti sjednicu raspravom o konačnom prijedlogu izmjena Zakona o zaštiti potrošača, nakon čega slijedi rasprava o prijedlogu izmjena Zakona o sprečavanju pranja novca i financiranju terorizma te o suzbijanju zlouporabe droga.

>>Krstičević potpuno podivljao u saboru, pogledajte snimku

>>Pogledajte trenutak kad je Plenković krenuo na Grmoju

Burna prva sjednica u 2019. godini

Podsjetimo, jučerašnja sjednica sabora bila je, u najmanju ruku, burna. Na aktualnom prijepodnevu nisu se birale riječi, a situacija je prvi put eskalirala kada je kontrolu izgubio ministar Damir Krstičević.

Njemu je SDP-ovac Franko Vidović donio maketu aviona koju je Krstičević uzeo i divljački bacio na pod.

U popodnevnim je satima pak zaiskrilo između zastupnika Mosta Nikole Grmoje i premijera Plenkovića. Grmoja je tvrdio da je Plenković u saboru fizički krenuo na njega za vrijeme saborske stanke, što službene kamere nisu snimile.

Nedugo nakon toga HRT je objavio trenutak kada je do naguravanja došlo. Na snimci se vidi kako se Plenković pokušava probiti kroz gomilu zastupnika do Grmoje. Grmoja je za Index ispričao da je premijer prema njemu krenuo fizički agresivno te kako su ga zaustavljali drugi zastupnici.

Prije toga je Plenković novinarima ispričao kako je Grmoja prešao granicu optuživši ga praktički za veleizdaju. 

"Išao sam ga pitati na koga je mislio za veleizdaju, ali je čovjek izašao iz sabornice", rekao je, između ostalog, Plenković. 

Dnevni red sjednice

Kakva će biti današnja sjednica, ostaje vidjeti.

Izmjenama Zakona o zaštiti potrošača pristupilo se radi njegova usklađivanja s EU Direktivom o nepoštenoj poslovnoj praksi kojom se, među ostalim, propisuje da se obveza isticanja dviju cijena, redovne i snižene, odnosi isključivo na prodaju unutar poslovnih prostorija, a ne i oglašavanje. Izmjenama Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma predviđeno je da će registar stvarnih vlasnika tvrtki u Hrvatskoj biti javno dostupan. 

Sjednicu sabora pratite na Indexu od 9:30 sati.

Pročitajte više