Krstičević potpuno podivljao u saboru, pogledajte snimku

Krstičević potpuno podivljao u saboru, pogledajte snimku
Screenshot, video: Saborska TV/Index

MINISTAR obrane Damir Krstičević je potpuno podivljao u saboru.

Ljutito je, uz povike, na pod divljački bacio maketu aviona koju mu je donio SDP-ovac Franko Vidović.

SDP-ovac je nakon svog govora odnio dvije makete aviona Plenkoviću i Krstičeviću.

Kad je jednu predavao Plenkoviću, Krstičević mu je drugu bijesno iščupao iz ruke i divljački bacio na pod. 

Na snimci se može vidjeti i kako Plenković povlači za leđa Krstičevića i smiruje ga. 

"Potpredsjedniče vlade, smirite se", reagirao je Jandroković koji je s mjesta još uvijek vikao prema Vidoviću. "Molim vas da se smirimo i da nastavimo dalje raditi", rekao je Jandroković.

SDP-ov Peđa Grbin kasnije je za saborskom govornicom Krstičevićev ispad nazvao sramotnim. "Nije samo bacio kutiju, nego mu je rekao i da se goni", rekao je Grbin. 

Krstičević nakon divljanja u saboru dao izjavu novinarima: "Ja sam ratnik"

Krstičević je nakon divljačkog ispada u saboru dao izjavu novinarima. Krstičevićeve izjave prenosimo onako kako ih je izrekao.

"Ja sam ratni general, sad sam ministar obrane. Ja i MORH smo učinili sve da konačno Hrvatska vojska dobije avion koji zaslužuje. Nakon toga svega dođe ti netko da ti se izrugiva. Dođe ti netko bez ikakvog poštivanja. Je l' to trebalo se dogoditi. Morate razumjeti, ja sam ratnik. Vjerujte mi u ovom procesu Hrvatska je sve učinila, ova vlada da ovaj problem koji je bitan za Hrvatsku. Jasno je da neki ne žele uspjeh ovog projekta jer ovime jača Hrvatska vojska i Hrvatska. Vidite šta se sve radi, vidite koja se kampanja vodi. Nije legitimno da mi donosi makete. To je poniženje. Ja sam ratnik. Tako se to ne radi vojniku. Jesam ja trebao donijeti SDP-u MiG-a 21", rekao je na rubu suza Krstičević novinarima na saborskom hodniku. 

"Svaki dobiva mailove. Svako odgovara na mailove", rekao je Krstičević o mailovima koje je ekskluzivno objavio Index, a iz kojih se vidi da je SAD višestruko upozoravao Krstičevića i njegovo Ministarstvo da je vrlo izgledno da Izrael neće dobiti dozvolu za prodaju borbenih aviona Hrvatskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara