Nakon što je BiH platio zatvorsku kaznu, bivši konzul RH u Švicarskoj pojavio se na suđenju u Splitu

Foto: croatia.ch

ANTE MADUNIĆ, bivši konzul RH u Njemačkoj i Švicarskoj, pojavio se danas u Splitu na početku suđenja za izvlačenje milijun i pol kuna iz propale tvrtke Virgula. Madunić je donedavno bio lice s tjeralice jer je pobjegao u BiH kada se trebao javiti na služenje zatvorske kazne od godine dana zbog prevare obitelji Cuzzi kojoj nije vratio 140 tisuća eura za stan.

Uhićen u Njemačkoj pa pušten

Svašta se događalo, Madunić je koncem 2014. godine čak bio uhićen u Njemačkoj po tjeralici Općinskog suda u Splitu zbog postupka za nepokretanje stečaja u Virguli. Tjeralica je idućeg dana stavljena van snage pa je Madunić pušten bez obzira što je istog dana splitski Županijski sud raspisao novu tjeralicu za izvršenje kazne za prevaru Cuzzijevih.

Madunić je tijekom boravka u BiH dobio njihovo državljanstvo te mu je omogućeno da kaznu plati. Nakon što je iskeširao 18 tisuća eura, smatralo se da je kaznu odslužio te su tako uklonjene sve pravne prepreke za njegov povratak u Split.

Još ga čekaju dvije optužnice

Madunića sada čekaju dva postupka, jedan vodi Općinski sud u Splitu i odnosi se na slučajeve  prevara kupaca stanova, a drugi, pak, Županijski sud, odnosno, sudac Slavko Lozina. Madunić je danas kazao kako se ne osjeća krivim za izvlačenje novca iz Virgule. Nastavak suđenja zakazan je za rujan, a Madunić se u ovom postupku brani sa slobode. Sa Općinskog suda su poslali svoj spis kako bi sudac Lozina odlučio hoće li ga pripojiti svome pa da mu istodobno sude za oba slučaja. Sudac o tome nije donio odluku.

Pročitajte više