Nakon zatvaranja odlagališta u Knegincu varaždinsko smeće na putu u nepoznato odlagalište

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok na današnjoj je sjedinici Poglavarstva rekao da je "pod pritiskom stanovništva Općinsko vijeće Gornjeg Kneginca sinoć potvrdilo odluku o zatvaranju odlagališta u Turčinu za komunalni otpad iz Varaždina, pa će ga se odvoziti na odlagalište na području druge jedinice lokalne samouprave, s čijim je predstavnicima Grad potpisao ugovor i to, kako je rekao Čehok, po povoljnijim uvjetima nego u Gornjem Knegincu.

Čehok, kao ni njegov zamjenik Zlatko Horvat, ni pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Marijan Bakulić, nisu htjeli otkriti lokaciju tog odlagališta. Po kuloarima se nagađa da je riječ o Bjelovaru, no to nitko nije htio ni potvrditi, ni demantirati. "Spomenuta odluka Općinskog vijeća Gornjeg Kneginca nejasno je napisana i ne mogu ju u potpunosti protumačiti, iako sam pročitao tisuće knjiga", rekao je Čehok. On je izrazio nezadovoljstvo angažiranjem Varaždinske županije i države, a vezano uz zatvaranje odlagališta.

Kneginečko odlagalište potpuno se zatvara 28. veljače, kada istječe zadnji jednomjesečni rok za otkaz ugovora o odlaganju otpada, koji je iz Gornjeg Kneginca poslan na adrese jedinica lokalne samouprave. Na kraju rasprave o odlagalištu dogradonačelnik Zlatko Horvat rekao je kako ipak vjeruje u nastavak pregovaranja s Knegincem, s obzirom na to da je u tijeku nabava uređaja za baliranje otpada, koji je Grad Varaždin planirao postaviti na kneginečko odlagalište. Uređaj bi se koristio za baliranje novog, ali i već odloženog otpada.

(Hina) xmzag yvkn

Pročitajte više